"IZBORI 2009."

Zadnji je dan Izborne kampanje za drugi krug lokalnih izbora koji će se održati u nedjelju. Za lokalne čelnike u drugom krugu natječu se po dva kandidata s najviše biračkih glasova. Birači Splitsko-dalmatinske županije u drugom krugu birat će župana. U Sinju će se birati gradonačelnik između dva kandidata: dr. Ivana Nasića kandidata koalicije HDZ HSS i prof. Ivice Glavana, kandidata nezavisne liste dr. Jadrijevića. Birači u Općini Otok birat će načelnika između kandidata HDZ-a Branka Samardžića i kandidata nezavisnog kandidata Nediljka Lace s nezavisne liste Dušana đule.

Od ponoći nastupa izborna šutnja. Zabranjeno je svako predstavljanje, izborno sučeljavanje ili predviđanmje izbornih rezultata. Izborna šutnja prestat će zatvaranjem birališta i nedjelju u 19,00 sati.

županijska organizacija Hrvatski pravaši Hrvatski pravaški pokret uputio je priopćenje za javnost u kojem pozivaju pravaše u Općini Otok da u nedjelju, 31. svibnja, iziđu na izbore i svoj glas daju načelniku općine Branku samardžiću - Coli. HP HPP ne želi podržati protukandidata kojeg podržava SDP. Također pozivaju pravaše da na izborima podrže župana Antu Sanadera.
Nezavisna općinska lista za Općinu Otok nositelja Dušana đule u priopćenju za javnost podržava nezavisnog kandidata za načelnika Općine Nediljka Lacu. Ističu kako je došlo vrijeme da se u Općini okupe i kandidiraju osobe koje su spremne timskim radom i poštenjem dugoročno ponuditi bolje sutra te da se izabere kandidat koji je garancija za "Jednako za sve" prof. Nediljko Laco.

Nositelj liste HSP-a za općinsko vijeće Otok-a Frano Erceg - Vijeko u priopćenju za javnost ističe kako su u samom startu od ponuđene četiri kandidature podržali gospodina Branka Samardžića i njegovog zamjenika Ivicu Perkovića, te da im nije žao. Ističe kako i dalje podržavaju isti dvojac, te pozivaju birače Otoka da izaberu onoga tko može projektirati i graditi njihovo mjesto-Branka Samardžića.

Skupina braniteljskih i inih udruga Splitsko - dalmatinske županije oglasila se priopćenjem za javnost u kojem pozivaju članstvo, hrvatske domoljube i sve ljude dobre volje da u nedjelju glasuju za župana Antu Sanadera, kojeg podržavaju ne zbog toga što je HDZ-ov kandidat već radi toga jer je on PRVO čOVIK. Ističu kako imaju plodnu suradnju sa županijom i županom Antom Sanaderom koji ih nikada nije iznevjerio.

29.05.09