"IZBORI 2009."

U ponoć je istekao rok za predaju kandidatura za predstojeće lokalne izbore koji će se održati 17. svibnja. Lokalna izborna povjerenstva u roku od 48 sati moraju objaviti sve pravovaljane kandidature i liste.

Izborno povjerenstvo Grada Sinja zaprimilo jer 7 kandidacijskih lista za gradsko vijeće i 4 liste za gradonačelnike i njihove zamjenike. U gradu Trilju predano je 9 kandidacijskih lista za vijeće i 3 za gradonačelnike i njihove zamjenike. Izbornom povjerenstvu Vrlike pristiglo je 5 lista za vijeće i 4 za kandidate gradonačelnika i zamjenika. U općini Otok 6 je lista za općinsko vijeće i 4 za načelnika i zamjenika općine. U Hrvacama 5 je kandidacijskih lista za općinsko vijeće i 4 liste za načelnika i zamjenika i u općini Dicmo 5 lista za općinsko vijeće i 4 kandidature za načelnike i zamjenike.

Prema neslužbenim statističkim podacima u 6 jedinica lokalne samouprave 82 su vijećnićka mjesta za koje će se natjecati 535 kandidata u 37 lista. Za 3 mjesta gradonačelnika i tri mjesta načelnika općina kandidirale su se 23 osobe. Izborna kampanja počinje u četvrtak 30.travnja

U subotu 02. svibnja godine istječe zakonski rok do kojeg građani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak u popisu birača.

Kako bi građani mogli ostvariti svoja prava , službe nadležne za popise birača u uredima državne uprave u svim hrvatskim županijama, moraju u subotu 02. svibnja 2009. godine, unatoč neradnom danu, raditi od 08.00 do 16.00 sati.

28.04.09