"Dite Maligana": Sinjski navijači nagradili vitezove sporta

Košarkaša Alkara Nikolu Gaurinu i nogometaša Junaka Dražena Vukovića Maligani su nagradili "držanje na čast i diku grada, kluba i navijača"
Piše Vito Perić /EPEHA

Nikola Gaurina, košarkaš Alkara, i Dražen Vuković, nogometaš Junaka, ovogodišnji su dobitnici priznanja "Dite Maligana", koje sinjska udruga navijača Maligani dodjeljuje sportašima sinjskih klubova za "viteško držanje na čast i diku grada Sinja, svog kluba i navijača".

Naime, već nekoliko godina Maligani izabiru sportaše koji se najsrčanije bore za boje svog kluba i nagrade ih priznanjima. Svečanost je upriličena u kafiću "Ajcoola", gdje je ujedno proslavljen i 27. rođendan sinjske navijačke udruge. Party je nazvan "Sinjska plava bajka".

Okupilo se mnoštvo navijača sa svojim rekvizitima, DJ je puštao navijačke pjesme, a na videoscreenu vrtjele su se snimke najvećih sinjskih sportskih uspjeha. Program je vodila Ivana Radan, mlada sinjska glumica i pjevačica, a uz Maligane zabavljali su se sinjski sportaši i funkcionari klubova.Dražen Vuković, predsjednik Maligana Zoran Katić i Nikola Gaurina / Vito PERIć / EPEHA


Nikola Gaurina (26) je pravo "sinjsko sportsko dite". Sa osam godina počinje u "Alkarevoj" školi košarke, potom ga putovi vode u niz klubova: Split, Posušje... Igrao je i u Sloveniji, a evo već drugu sezonu igra za Alkar i na svakoj utakmici izgara do zadnjeg atoma snage. Dražen Vuković (28) je rodom iz Slavonskog Broda, a Sinjani su ga zavoljeli jer za Junak igra "ko da su mu i did i ćaća nosili plavi dres", kako je rekao jedan stari junakovac.

Dražen, inače, stanuje u Splitu s obitelji i svaki dan dolazi u Sinj na treninge. Prije Junaka okušao se u Hajduku i Marsoniji, potom je nastupao za Posušje, šibenik i Zadar, a u Junak je došao iz Slavonca (Stari Perkovci). - Velika nam je čast što smo primili ovakvo priznanje od ponajbolje navijačke skupine u Hrvatskoj.

Nismo očekivali i malo smo iznenađeni, ali obećajemo da ćemo opravdati ovo priznanje i da ćemo se i dalje svim srcem boriti za boje svojih klubova, izjavila su ova dvojica skromnih sportaša nakon što im je predsjednik Maligana Zoran Katić Baćo uručio priznanje.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

19.04.09