"VELIKA SUBOTA"

Danas je Velika subota, dan tišine i bdijenja. U crkvi čudotvorne Gospe sinjske ujutro u 07,00 sati održana je jutarnja molitva, a u 20,00 sati upriličit će se Uskrsno bdijenje te blagoslov uskrsnih jela. I u svim crkvama sinjske župe obredi Velike subote počet će u 20 sati.

Ispovjediti se može još danas do 12 sati , a poslijepodne od 15 do 18 i 30.Ispovijedi sutra na Uskrs neće biti.

U Vrlici već tradicionalno od Velikoga četvrtka Kristov grob čuva grupa muškaraca pripadnika Bratovštine čuvara Kristova groba. Kako nam je rekao Vrlički župnik fra. Marko Duran riječ je o simbolici uprizorenja događaja Isusova Uskrsnuća. Ovaj je običaj postao ne samo crkvena manifestacija već i povijesna i kulturna baština hrvatskog katoličkog puka Vrličkog kraja. Svoju službu završavaju večaras iza uskršnje mise kada pred crkvom plešu narodno kolo u znak pobjede Krista uskrsloga nad zlom i grijehom. Obredi Velike Subote u Vrličkoj crkvi počinju u 23 sata.

Sutra na blagdan Uskrsa svete mise u Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske služiti će se u 6.30, 7, 8, 9, 10 11.30 te u 19 sati. Blagoslov Uskrsnih jela biti će poslije svake svete mise.

11.04.09