LARA VRGOč OSVOJILA 2. MJESTO NA DRžAVNOM NATJECANJU U DUBROVNIKU

Učenica Osnovne glazbene škole jakova Gotovca Sinj Lara Vrgoč na klaviru, u klasi prof. Gordane Pavlić, na Državnom natjecanju u Dubrovniku osvojila je visoko 2. mjesto. Na Državno natjecanje Lara se plasirala osvojenim prvim mjestom na regionalnom natjecanju, kazala nam je ravnateljica glazbene škole jadranka Agnić. Na natjecanju sudjeluje preko 800 učenika i studenata glazbe i plesa iz 60 hrvatskih glazbenih škola i akademija iz 48 gradova.

Učenici sinjske glazbene škole bili su uspješni i na regionalnim natjecanjima iz gitare. Lovre Kondža učenik 2. i Mirta Grgat učenica 3. razreda, oboje u klasi prof. Gorana caktaša, iz područnog odjeljenja Otok osvojili su drugo mjesto, kao i Natan Zlodre u klasi prof. Zorana Melvana.

Ove godine Osnovna glazbena škola jakova Gotovca Sinj slavi 50 godina rada. Tom će priogodom, uz potporu Grada izdati prvu monografiju, koju škola do sada nije imala. Monografiju piše bivša učenica ove škole dr. doc. muzikologije Hana Breko Kustura. U okviru proslave održat će se i nekoliko koncerata.

31.03.09