SJEDNICA POGLAVARSTVA SPLITSKO-DALMATINSKE žUPANIJE

Odlukom poglavarstva iz županijskog proračuna sufinancirat će se ulaganja u pripremu te rekonstrukciju i izgradnju objekata vodoopskrbe, odvodnje i nerazvrstanih cesta na području Cetinskog kraja.
Za ulaganja u pripremu, rekonstrukciju i izgradnju vodoopskrbe i odvodnje na području Sinja, Trilja i Vrlike, županija će izdvojiti oko 2.450.000,00 tisuća kuna.
Za asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području tri grada izdvojit će se ukupno 650.000,00 kuna, a za kulturu te jednokratne pomoći kulturnim i športskim udrugama ukupno 90.000 kuna. županija će sa 250.000,00 kuna sufinancirati izgradnju športske dvorane u Hrvacama, a 130 tisuća kuna uložit će u sanaciju kotlovnice u osnovnoj školi u Otoku, 62.000,00 kuna županiju će stajati sanacija krova na zgradi Hitne medicinske pomoći u Sinju.

Na području Splitsko-dalmatinske županije je 29 eko-etno sela, u čiju je obnovu županija uložila oko 5,6 milijuna kuna.
Na području Cetinskog kraja dva su eko-etno sela i oba su na području Grada Trilja: To su Podi-Grab-Bugarini i Gornje Voštane-Grubišići.

županija splitsko dalmatinska objavila je javni poziv gradovima i općinama za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva iz Programa etno-eko sela. Programom se odobravaju sredstva za poticanje obnove raseljenih i zapuštenih sela u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u cilju stvaranja etno-eko sela i obogaćivanja turističke ponude. Javni poziv je otvoren do 9. travnja.

16.03.09