Pauk služba se osuvremenjuje uvođenjem videonadzora

Tijekom ovog mjeseca "Kamičak d.o.o." Sinj, tvrtka za upravljanje parkiralištima na području grada Sinja, osuvremenit će pauk službu. Naime, uvest će sustav videonadzora.

- Uvođenje videonadzora omogućit će učinkoviti rad pauk službe bez fizičkog prisustva policajca. Dosada je u pauk vozilu uz djelatnika tvrtke "Kamičak" trebao biti prisutan i policajac. Naime, policajac treba dati službeno odobrenje da pauk podigne neko nepropisno parkirano vozilo. S obzirom na to da Policijska postaja Sinj ne može uvijek imati na raspolaganju policajca koji će raditi s našim djelatnikom u pauk vozilu, pojavljivale su se poteškoće. Uvođenjem sustava videonadzora situacija će se potpuno promijeniti. Naime, djelatnik "Kamička" koji radi u pauk vozilu moći će putem videoveze uspostaviti kontakt s policijskom postajom, a djelatnik u postaji moći će vrlo brzo putem ovog sustava videonadzora vidjeti je li vozilo nepropisno parkirano te dati službeno odobrenje za njegovo premještanje. Jednostavno, sustav videonadzora omogućit će uspješniju, bržu i učinkovitiju suradnju na relaciji "Kamičak d.o.o." Sinj - Policijska postaja Sinj. Uvođenje videonadzora koštat će okvirno 100 tisuća kuna - rekao je Ante šabić, tehnički voditelj parkinga i pauk službe tvrtke za upravljanje parkiralištima, "Kamičak d.o.o." Sinj.

Osuvremenjavanje pauk službe donijet će dvije dimenzije u efikasnijem upravljanju parkiralištima na području grada Sinja.

- Pauk vozilo će se moći učestalije pojavljivati, a videonadzor će utjecati i na veću sigurnost i red na sinjskim ulicama - zaključio je na kraju Ante šabić.
IZVOR:GLAS DALMACIJE

05.03.09