Utorak, 10.12.2019.

Radionica raketnog modelarstva u Galeriji Sikirica


Danas se nastavlja program 10. Dječjeg tjedna, a na rasporedu su zanimljive radionice za svu djecu s područja Sinja i cetinskog kraja.

Naime, Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj u sklopu Dječjeg tjedna organizira za djecu i mlade radionice raketnog modelarstva – izrada modela rakete s padobranom. Radionice će se održati u potkrovlju Galerije Sikirica danas u 17 i sutra, 11. prosinca u 18 sati. Voditelj radionica bit će Toni Jagnjić, a ulaz je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Igrokazi SUA ‘Putalj’ u Gradskoj knjižnici Sinj

 
Sutra, 11. prosinca u sinjskoj Gradskoj knjižnici djeca članovi Sućuračke amaterske udruge ‘Putalj’ izvest će nekoliko igrokaza autorice Maje Alfirević.

Tako će najmlađi Sinjani imati priliku uživati uz ‘Priču o legendi o Miljenku i Dobrili’, kojom Kaštelani, uz pomoć Grada Kaštela ovo legendu žele približiti što većem broju ljudi. Autorica Maja Alfirević ističe kako u njenoj priči ova legenda ima sretan kraj.

Osim toga, članovi SUA ‘Putalj’ izvest će i igrokaz ‘Muke Djeda Mraza’, a čitat će i priče, odnosno pjesme iz zbirke Maje Alfirević ‘Pričam vam stihopriče’, gdje će im se moći pridružiti i mali Sinjani.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počela karitativna akcija ‘Daruj Božić’

 
Jučer, 9. prosinca započela je karitativna akcija ‘Daruj Božić’, koja će trajati do 15. prosinca.

Djeca u školama i vrtićima skupljaju osnovne namirnice, a u Samostanu je postavljena košara u koju vjernici svakodnevno mogu donirati potrepštine. Prodaju aranžmana koja su djeca radila i kolača bit će u samostanskom klaustru i ispred crkve u subotu i nedjelju, 14. i 15. prosinca, u vremenu od 8 do 12 sati.

‘Pozivamo drage domaćice da se donacijom kolača priključe karitativnoj akciji. Zajedničkim snagama uljepšajmo Božić korisnicima karitativne pomoći. Zahvaljujemo školama i članovima župnih zajednica koji su aktivno uključiti u akciju, kao i svim župljanima koji iz godine u godinu podržavaju naše karitativne akcije. Prikupljena sredstva bit će raspoređena i podijeljena korisnicima sinjskog Caritasa 16. i 17. prosinca’, poručuju iz Župe Gospe Sinjske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR