Subota, 10.12.2016.

Spomen obilježje za heroje Vukovara Ivicu Poljaka Sokola i Andriju Alčića


Vukovar, simbol otpora srbo-četničke agresije branili su sami Vukovarci, ali i veliki broj dragovoljaca iz cijele Hrvatske.
Branili su hrabro grad na Dunavu gotovo puna tri mjeseca, do 18. studenog 1991. godine. Bitka za Vukovar je najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu koja je završila velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva. U bitci je poginulo između 2.900 i 3.600 ljudi.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Obilježena 17. godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana


U organizaciji GO HDZ-a Sinj u Sinju je danas obilježena 17. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika, utemeljitelja HDZ-a i počasnog alkarskog vojvode dr. Franje Tuđmana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Frooom! filmska revija u Gradskom kinu

Frooom!, inovativna integrativna škola medijskog i filmskog opismenjavanja djece i mladih, ponovno stiže u Sinj.
Frooom! je integrativan odgojno-obrazovni program koji prepoznaje univerzalnu humanističku potrebu današnje djece za stjecanjem mnogih znanja i vještina te integriranje jedne u drugu.
Nakon što su u kolovozu ove godine održali filmske radionice za djecu, Frooom! se vraća u Sinj kako bi javnosti prikazali radove polaznika radionica.
Filmska revija će se održati u nedjelju, 11 prosinca, u Gradskom kinu Sinj s početkom u 11 sati. Sve ono što su maleni Sinjani, Sinjanke i ostali sudionici naučili i snimili prikazat će se na sutrašnjoj matineji.
Organizatori pozivaju zainteresirane da se odazovu u što većem broju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR