Četvrtak, 10.12.2015.

Obilježena 16. obljetnica od smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje TuđmanaJutros je u Sinju, na Trgu dr. Franje Tuđmana, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, obilježena 16. godišnjica od smrti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana.
Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici GO HDZ-a, Grada Sinja, HSLS-a, VAD-a i HSS-a čime su odali počast preminulom prvom hrvatskom predsjedniku.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sjećanje na prvog hrvatskog Predsjednika…Danas se navršava 16 godina od smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Franjo Tuđman rođen je 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću, a preminuo 10. prosinca 1999. u Zagrebu. Bio je istaknuti antifašistički borac, a nakon karijere u jugoslavenskoj vojsci počinje se baviti poviješću i ulazi u sukob s komunističkim vlastima koje ga dva puta sude na zatvorske kazne, gubitak građanskih prava i zabranu javnog istupanja. Osnivač je Hrvatske demokratske zajednice i na njenom čelu pobjeđuje na prvim demokratskim izborima 1990. godine te postaje hrvatski predsjednik, što je narod još dva puta potvrdio na izravnim izborima u kojima mu u prvom krugu povjerava vođenje države. Hrvatska je pod njegovim vodstvom ishodila međunarodno priznanje, organizirala obranu svog teritorija, a nakon niza diplomatskih i vojnih pobjeda, mirnom reintegracijom zaokružila svoj puni državni i teritorijalni suverenitet. Franjo Tuđman kao prvi predsjednik i utemeljitelj slobodne hrvatske države pripada samom vrhu nacionalnih povijesnih velikana, što mu u posljednje vrijeme priznaju i politički protivnici.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ivan Svalina na ljeto odlazi u Chicago!Nadareni košarkaš Alkara, 18-godišnji Ivan Svalina svoju košarkašku karijeru nastavit će u Chicagu, gdje će zaigrati za tamošnje sveučilište.
Priča o odlasku Alkarevog razigravača preko bare počela se kotrljati još prošlog ljeta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Županija darovala ček Centru za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez – VrlikaDana 09. prosinca, kao i duži niz godina do sada, pred Božić, izaslanstvo Župana Splitsko-dalmatinske Županije, dožupan Luka Brčić, gradonačelnik Grada Vrlike Gospodin Ivan Ćorić sa suradnicima posjetio je Centar za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ u Vrlici.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR