Utorak, 10.12.2013.

Najbrži fiksni internet u Hrvatskoj za Vip i B.net korisnike

Vipnet od danas svim korisnicima nudi najbrži fiksni internet u Hrvatskoj s brzinama do 120 Mbit/s. Velike brzine prijenosa podataka i stabilnost postižu se EuroDOCSIS 3.0 standardom na Vipnetovoj hibridnoj optičko-kabelskoj odnosno HFC (Hybrid Fiber Coaxial) mreži. Vipnet u ovom trenutku sa spomenutom infrastrukturom pokriva više od 300 tisuća kućanstava u Hrvatskoj što uključuje najveće gradove poput Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Zadra, Velike Gorice, Solina i Zaprešića. Glavna prednost HFC tehnologije kombiniranje je višestrukih frekvencijskih blokova čime se množe jedinične brzine prijenosa po bloku te se postižu izvanredni rezultati i visoka stabilnost veze.

Za krajnje korisnike to predstavlja mogućnost superbrzog prijenosa velikih količina podataka što je od iznimnog značaja imajući u vidu golemi porast korištenja podatkovnog prometa. Tako bi primjerice pri brzinama od 120 Mbit/s korisnici mogli preuzeti HD film veličine 2 GB za samo 135 sekundi ili audio CD za manje od 45 sekundi.

Biblijska večer u Sinju

Večeras u 18,30 sati u dvorani Posljednje večere u sinjskom samostanu održat će se Biblijska večer.
Predavač je dr. sc. fra Domagoj Runje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Manje oružja – manje tragedija’

Policijska uprava splitsko-dalmatinska uključila se u nacionalnu kampanju ‘Manje oružja – manje tragedija’. Preventivna kampanja ‘Manje oružja – manje tragedija’ započela je 2007. godine, otkada se kontinuirano provodi od strane Ministarstva unutarnjih poslova, u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), te udruženjem branitelja i udruge žena i mladih. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR