Subota, 10.12.2011.

Jazz koncert Lele i Joa Kaplowitza

U okviru programa Kulturna zimnica, koji organizira Kulturno umjetničko središte Sinj, večeras u galeriji Sikirica s početkom u 20 sati nastupiti će jazz duo Lela i Joe Kaplowitz.
Ulaz je slobodan, a Joe i Lela će svoj program izvesti u zanimljivom interijeru galerije među skulpturama Stipe Sikirice, te će prije koncerta publici prikazati kratki film.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Večeras se u sinjskom kinu prikazuju dva filma. U 18 sati na repertoaru je animirani, sinkronizirani film 'Niko – Božićna potraga', a u 19,30 e američka akcijska komedija 'Velika krađa nebodera'.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinje Božićni sajam

Već šestu godinu za redom Svetište i Župa Gospe Sinjske, Caritas, vjerničke zajednice i gradske udruge organiziraju Božićni humanitarni sajam.
Ovogodišnji Sajam održavat će se od 10. do 18. prosinca, od 9 do 12 i od 16 do 19 sati. Iako su neke donacije već prikupljene, organizatori pozivaju građane da za potrebe održavanja Sajma doniraju kućanske aparate i rasvjetna tijela, dijelove namještaja, novu odjeću i obuću, posteljinu, poljoprivredne proizvode i druge potrepštine, sve ono što bi se moglo prodati. Poseban poziv uputili su vlasnicima poduzeća i prodavaonica.

Ove godine Sajmu nudi i nekoliko novosti. Jedna od njih je prodaja kolača koje će donirati sinjske domaćice, a koji će se prodavati nedjeljom, 11. i 18. prosinca. Novost je i prigodni 'kafić' koji će biti otvoren za vrijeme trajanja Sajma, a u kojem će se prodavati čaj i kava s pecivom, koje daruju sinjske pekare.

Osim toga, u subotu 17. prosinca u 19 sati u samostanskoj blagovaonici bit će humanitarna večera sa sinjskim specijalitetima, za 150 ljudi. Ulaznice za večeru, po cijeni od 20 kuna, prodavat će se na Sajmu. Večera na kojoj će biti ponuđeni sinjski specijaliteti, bit će u subotu, 17. prosinca u 19 sati, u samostanskoj blagovaonici.

Božićni sajam otvara se sutra u 9 sati, kada će se na ulazu u crkveno dvorište iz Glavičke ulice prodavati sinjski specijaliteti, koje će Caritasu donirati restorani sa sinjskog područja.

Novac prikupljen na Sajmu namijenjen je za 60-tak korisnika Caritasa Gospe Sinjske.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Polako se bliži kraj kalendarske i sportske godine. Iako su mnoga ovosezonska natjecanja završena, još ima vrlo zanimljivih sportskih susreta. Košarkaši Alkara sutra igraju susret poslijednjeg, 11.kola ovog dijela sezone A1 lige. Od 19,30 sati ugostit će Zabok.

Posljednje je kolo i u natjecanju A2 košarkaške lige u kojem u nedjelju triljska Cetina od 18 sati dočekuje ekipu Omiša.

Predposlijednje je kolo 2. HOL-jug u kojem odbojkašice Sinja igraju u Zadru protiv Donata. Susret Zadranki i Sinjanki je na rasporedu sutra u 11 sati.

Utakmice 11. kola UMN Sinj, sezona 2011./2012. igrat će se u nedjelju, 11. prosinca u sportskoj dvorani. Donosimo raspored igranja:
14:00 h   C.B. Roda - Swiss boys
14:55 h   Jukić DAM - Buljan kamen Nino term
15:50 h   Sutina - Azra 1986
16:45 h   MNK Satrić Casper - Š.D. Dicmo Klesarstvo
17:40 h   Brnaze - Š.D. Branitelj
18:35 h   Iko promet - Torcida Otok C.B.King

IZVOR: WWW.FERATA.HR