Petak, 10.12.2010.

SPORTSKI VIKEND 11.-13. 12. 2010.

Subota 11/12/10
RUKOMET
2. HRL Jug (rukometaši), 19:00 SD Sinj, Kamičak – Biograd
18:00 SD Opuzen, Opuzen - Pršut Voštane Trilj

2. HRL Jug (rukometašice), 17:00 SD Makarska, Makarska - ŽRK Sinj

RAGBI (Regionalna ragbi liga)
13:45 SC 'Andrija Alčić - Ivica Poljak Sokol' Sinj, RK Nada Split - KBRK Beograd


Nedjelja 12/12/10
2 HOL Jug (odbojkašice), 15:00 SD Sinj, ŽOK Sinj - Makarska
IZVOR: WWW.FERATA.HR

BOŽIĆNI HUMANITARNI SAJAM U SINJU



(11. - 19. prosinca 2010.)
Božić je posebno vrijeme solidarnosti s najpotrebnijima u našoj sredini. Zato ćemo u našoj župi i Gradu i ove godine organizirati Božićni humanitarni sajam – za caritasove štićenike. U organizaciju će se uključiti vjerničke zajednice iz župe, gradske udruge i druge skupine ljudi dobre volje.
I ti možeš nešto učiniti! Jesi li spreman/-na odreći se bilo čega? O mjeri odricanja ovisi i mjera ljubavi.  Svatko se može nečega odreći u korist siromaha / Caritasa:
-kućanski aparati i rasvjetna tijela,
-dijelovi namještaja,
-nova odjeća, obuća, posteljina i drugo,
-poljoprivrednici mogu darovati svoje proizvode,
-vlasnici poduzeća i prodavaonica mogu darovati svoje proizvode,
-i sam/a se možeš sjetiti stotine drugih stvari!

Prvog dana Sajma - subota, 11. prosinca, na ulazu u crkveno dvorište (Glavička ulica), bit će izloženi sinjski specijaliteti, a u caritasovim prostorijama i druge potrepštine.
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Vijenci i svijeće za Predsjednika

Sinjske braniteljske udruge jutros su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odale počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.
Prigodnu riječ povodom jedanaeste obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana, održao podpredsjednik ŽO UHBVDR-a Miro Bulj koji je istaknuo povijesnu ulogu predsjednika Tuđmana koji je Hrvatsku vodio na putu njenog konačnog oslobođenja i osamostaljenja.
U odavanju počasti prvom hrvatskom predsjedniku, sinjskim braniteljima su se pridružili i učenici 2. b razreda OŠ Fra Pavla Vučkovića na čelu s učiteljem Filipom Ratkovićem.
Sveta misa zadušnica za predsjednika Franju Tuđmana održat će se večeras u 18 sati u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.
Uoči mise, u 17:30 sati, vijence će pod bistu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana položiti delegacija sinjskog HDZ-a na čelu s predsjednikom Stipom Jukićem i delegacija Grada Sinja na čelu s gradonačelnikom Ivicom Glavanom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Raspisuju se izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Trilja

Raspisuju se izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Trilja, a za dan provedbe izbora određuje se nedjelja 16. siječnja 2011. godine. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku grada Trilja, na Oglasnoj ploči Grada Trilja te Mjesnim odborima u kojima se izbori provode.

Cjelokupnu odluku i pravilnik možete preuziti ovdje...

Redoslijed izbornih radnji i tijek rokova za izbor članova vijeća mjesnih odbora možete preuzeti ovdje...

Obrasce za podnošenje kandidacijskih lista političke stranke, nezavisni kandidati, mogu preuzeti i Gradskom izbornom povjerenstvu , na adresi Poljičke republike 15 u razdoblju od 06. prosinca do 17. prosinca 2010. godine. Prijedlozi kandidacijskih lista moraju biti zaprimljeni u Gradskom izbornom povjerenstvu najkasnije do 17. prosinca 2010. godine do 24,00 sata.
IZVOR: GRAD TRILJ

U čast Anti Masteliću

Danas, 10. prosinca 2010. godine, s početkom u 19:30 sati u Gradskom kinu u Sinju održat će se Kulturni program 'Ante Mastelić, baštinik glazbeno folklorne tradicije' kojim će biti obilježeno dugogodišnje glazbeno i folklorno djelovanje Ante Mastelića.
Nastupaju: 'Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja', Klapa 'Sinj', Klapa 'Hrvace', KUD 'Kamešnica' Otok, KUD 'Peruča' Hrvace, Mandolinski sastav 'Siročići' Brnaze i Crkveni zbor Župe sv. Luke iz Otoka.
Voditelj programa je pjesnik Ante Nadomir Tadić - Šutra.
Cijeli program održava se pod pokroviteljstvom Grada Sinja uz suorganizaciju Kulturno umjetničkog središta Sinj i udruga SKUP i SUK.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest

Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja obavijestio je kako je Galerija Galiotović otvorena za posjetitelje od 04. do 31. prosinca 2010.g.  i to:
-radnim danom od 10:00 do 12:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati,
-subotom od 10:00 do 12:00 sati.

SRMA nagrađuje

Udruga za civilno društvo i kvalitetu života 'Srma' objavila je imena dobitnika nagrada za literarne radova na temu 'Tolerancija i nenasilna komunikacija'.
Na natječaj su pristigla 23 literarna rada iz tri osnovne škole: Ivana Mažuranića - Han, Ante Starčevića – Dicmo i Fra Pavla Vučkovića – Sinj. Radovi su ocjenjivani u tri kategorije, a najbolji su bili:
- u kategoriji 'Tolerancija i nenasilna komunikacija
1. mjesto - Nikolina Budimir Bekan
2. mjesto - Anđela Munivrana
3. mjesto - Lucija Kliškinić

- u kategoriji 'Tolerancija i nenasilna komunikacija u školi'
1. mjesto - Nina Maleš
2. mjesto - Jelena Marija Poljak
3. mjesto - Marija Maleš

- u kategoriji 'Tolerancija i nenasilna komunikacija u društvu'
1. mjesto - Anamarija Grčić
2. mjesto – Ana Barać
3. mjesto – Karla Vučić
Podjela nagrada učenicima biti će danas od 16 sati i 30 minuta u prostorijama Udruge Srma u Galeriji Galiotivić 3.k at.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hrvace dobile proračun

Vijećnici Općine Hrvace usvojili su proračun od 14 milijuna i 670 tisuća kuna.

Prema riječima načelnika Hrvaca Dinka Bošnjaka, najvažniji projekt koji planiraju realizirati u 2011. je program uređenja infrastrukture industrijske zone Vukove stine.

'Prije nekoliko dana uspjeli smo ishodovati potvrdu za glavni projekt, tako da ćemo već početkom godine krenuti s realizacijom infrastrukture za uređenje prometnica, odvodnje, kao i svih drugih instalacija koje su neophodne za funkcioniranje pogona koji će se graditi unutar industrijske zone', ustvrdio je Bošnjak u izjavi za Hit radio i Feratu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR ...

Para zove navijače

Nakon završetka ovosezonskih košarkaško - nogometnih natjecanja, u prvi plan sinjsko – cetinskih ljubitelja sporta dospio je rukomet. Do kraja jesenskog dijela prvenstva 2. lige Jug ostala su još dva kola. Ovog vikenda, točnije u subotu s početkom u 19:00 sati u Sinju se igra derbi susret između Kamička i Biograda.
To je sinjskim rukometašima velika prigoda da pobjedom promjene redoslijed na tablici. Naime u ovom trenutku Biograd i Kamičak su sa po 16 bodova poravnati na vrhu tablice. Tako bi Kamičak pobjedom izbio na prvo mjesto prvenstvene tablice.
Pred ovaj važan susret trener Kamička Ivo Vukasović-Para poziva navijače za pomoć s tribina:
'Ovo nam je izuzetno važan susret. Dolazi nam izravni konkurent za prvo mjesto Biograd. Mi smo spremni pružiti svoj maksimum i boriti se do konačne pobjede koja bi nam sigurno osigurala naslov jesenskog prvaka, jer u posljednjem kolu igramo u Vodicama protiv Olimpije od koje smo objektivno kvalitetniji. Pozivam sve navijače i prijatelje rukometa da dođu dati podršku svom Kamičku.'
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Slavio Ćubela i Katušić

SPLIT – proteklog je vikenda završeno  i prvenstvo županije Splitsko dalmatinske u boćarskoj disciplini parovi – klasično. Pobjednici su postali Marin Ćubela i Zdravko Katušić iz BK Gorčina, koji su u finalu sa 13:4 savladali Ivu Zaninovića i Ivu Viskovića iz BK Zlatan Otok. U utakmici za treće mjesto Goran Balić i Zoran Jokić iz BK Sokol su sa 13:5 savladali Jozu Križanca i Darka Radanovića iz BK Otok. Nastupilo je 12 parova. Suci su bili Jonjić i Čikeš, a voditelj natjecanja Zvonko Rančić.
Piše:  Petar Norac Kevo

Stanje na cestama


Zatvorene su i županijske ceste: ŽC1037 Kupinečki Kraljevec-Jamnica, ŽC 5028 Podhum-Soboli, ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC 5152 Kosinj-Bakovac, ŽC 6104 Bitelić Gornji-Bitelić Donji, ŽC 6082 Vrlika-Rumin, ŽC 3149 Donje Mekušje-Husje, ŽC 3120 Žirčica-Martinska Ves- Desno Željezno (za teretna vozila), ŽC 3121 Palanjak- Lijeva Martinska Ves, ŽC 3156 Žažina-M.Gorica i ŽC3140 u mjestu Brihovo, te lokalna cesta LC u mjestu Priselci.
Zbog razminiranja cestovnog i zaštitnog pojasa, na ŽC Oklaj-Širitovci, svakog dana od 8 do 16 sati, vozila će se propuštati po 15 minuta svakog punog sata.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK