Srijeda, 10.12.2008.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMAGradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Hrvace u petak, 12. prosinca, organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u restoranu Vreba u Hrvacama od 9 do 13.00 sati. Pozivaju se mještani Hrvaca da pristupe akciji u što većem broju, kako bi se prikupilo što više doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Hrvatska elektroprivreda nastavlja s akcijom iskapčanja s elektromreže svih koji nisu ni po prethodno dostavljenim opomenama podmirili obveze za isporučenu električnu energiju. Nakon izvršenog iskapčanja slijedi ovrha radi naplate potraživanja, napominju iz HEP-a. Stoga kućanstva i i gospodarstva upozoravaju da svoje obveze izmire odmah kako bi izbjegli dodatne troškove i moguće neugodnosti koje izaziva svako iskapčanje električne energije.

11. 832.000,00 KUNA IZNOSIT ćE PRORAčUN OPćINE OTOK ZA 2009. GODINU

Nakon što je poglavarstvo Općine Otok utvrdilo proračun za 2009. godinu, koji bi trebao iznositi 11 miljuna 832 tisuće kuna, a to je u odnosu na tekuću proračunski proračun za 20 posto više, o njemu će raspravljati Općinsko vijeće općine Otok najvjerojatnije 19. ovog mjeseca, istaknuo je načelnik općine Branko Samardžić.

9. GODIšNJICA SMRTI PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA DR. FRANJE TUđMANA

Danas se obilježava 9. godina od smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Izaslanstva VAD-a i gradskog odbora HDZ-a Sinj u Zagrebu su nazočili misi zadušnici, te su položiti vijence i zapaliti svijeće na grobu pokojnog predsjednika na Mirogoju.
Misa zadušnica u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske služit će se u 18,00 sati.

PROMOCIJA

Sutra, 11. prosinca, će se u galeriji Galiotović u Sinju s početkom u 18 sati održati promocija knjige "Mrvice radosti" i slikovnice "Nikolina čizma" autorice Nade Lapić. Autorica će po jedan primjerak ovih radova darivati sinjskim školama i vrtićima kao i ispostavi centra Juraj Bonaći u Sinju.

KINO DANAS

U sinjskom kinu od 19.45 sati prikazuje se film Dalibora Matanića "Kino Lika".

SPORT

Počele su prijave i pripreme za malonogometne turnire u Sinju i Trilju. Za sinjski 27. po redu Božićno-novogodišnji turnir prijave se zaprimaju do 18. prosinca kada će biti i izvlačenje parova. Sve informacije za ovaj turnir mogu se dobiti na tel.udruge za mali nogomet 822-522 ili na mob:098 932 63 42.

Triljski 26. Božićno-novogodišnji Alianz A-Z kup organizira Udruga za mali nogomet Trilj. Izvlačenje parova je u ponedjeljak, 15. prosinca, u 19 sati u kino dvorani. Prijave i informacije za turnir mogu se dobiti na mob: 098 433 217. Početak turnira predviđen je za 17. prosinca.

Nakon sedmog kola zimske boćarske lige koja se održava u Turjacima u vodstvu su boćari 104 Dalmatinca ispred boćara Pržine i Trilja. Danas, 11. prosinca, je na rasporedu susret osmog kola između Sokol Dugopolje-Bitelić. Sutra, 11. prosinca, igraju Trilj-Dugopolje, a u petak Sinj-Sinjal.