Ponedjeljak, 10.12.2007.

"KAšTRADINA 2007."


foto. www.nacional.hr

Turistička zajednica Grada Sinja i Savez kuhara mediteranskih i europskih regija organiziraju treću po redu gastro izložbu "Hrvatski gastronomski dragulj" pod nazivom "Kaštradina". Gastro izložba i prezentacija održat će se 13. prosinca u hotelu "Alkar" u Sinju s početkom u 18 sati. Cilj ovog projekta je promoviranje i zaštita starih tradiocionalnih jela te njihovo prezentiranje kroz turističku ponudu, kao i brendiranje specijaliteta Zagore.

AKCIJA "MIR I DOBRO"

U povodu skorašnjih blagdana počinje policijska akcija 'Mir i dobro', kojom se želi spriječiti zloporaba oružja i eksploziva. Prodaja pirotehnike dopuštena je punoljetnim osobama i to samo posljednja dva tjedna u prosincu. Maloljetnici je mogu koristiti, ali samo uz nadzor starijih osoba. Paralelno se provodi i akcija 'Manje oružja, manje tragedija', kojom se želi potaknuti vraćanje preostalog nelegalnog oružja. U policiji upozoravaju da će oštro kažnjavati prekršitelje kako se ne bi ponovila prošlogodišnja crna brojka, kada se u vrijeme blagdana 30 ljudi ozlijedilo, a devetero je čak zadobilo teške ozljede.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Sutra će se održati 23. sjednica Gradskog vijeća Sinja. Na dnevnom redu je Prijedlog zaključka o prihvaćanju izvješća mandatne komisije Gradskog vijeća, Prijedlog Proračuna za 2008. godinu, Prijedlog Plana razvojnih programa za razdoblje od 2008. do 2010. godine i druge zanimljive točke dnevnog reda. Sjednica počinje u 11 sati.

PRODANE SVE SLIKE NA AUKCIJI U TRILJU

Na aukcijskoj večeri koja se održala prošle subote u Trilju prikupljena su sredstva za kupnju instrumenata djeci koja pohađaju glazbenu školu u Trilju. Slike koje su se prodavale na aukciji donirana su djela umjetnika triljske udruge «Tilirium», kako nas je izvijestio Marko župa pročelnik odjela društvenih djelatnost Trilj sve slike su prodane.

OBAVIJEST

Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja pokrenula je akciju prikupljanja slika za prodajnu izložbu u humanitarne slike koja će se održati u palači Tripalo od 17. do 23. prosinca. Slikari koji žele sudjelovati u ovoj humanoj akciji i donirati svoju sliku mogu je donijeti u Palaču Tripalo tijekom tjedna od 10 do 11 sati ili se javiti na broj 098/913-27-75 predsjedniku udruge Vojislavu Baraću.

OBAVIJEST

U subotu je počela prodaja na Božićnom sajmu «Za humanitarno djelovanja caritasa župe Gospe Sinjske». Kako su najavili organizatori Sajam će raditi svakodnevno od 9 do 19 sati do 16 prosinca. Prikupljenim sredstvima sa sajma pomoći će se najpotrebitijima u Sinju.

MISA ZADUšNICA

Povodom 8. godišnjice smrti prvog Hrvatskog predsjednika doktora Franje Tuđmana, večeras će se u 18 sati u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske služit će se sveta misa zadušnica.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras od 20 sati igra film šminkerice, a samo večeras u 20 sati prikazivat će se ljubavna drama «Okajanje».

SPORT

Završen je prvi dio A1 košarkaške lige. Alkar je u subotu poražen u Zagrebu od Dubrave 82-72. sinjski košarkaši u ovom dijelu zabilježili su 6 poraza i 3 pobjede. U nastavku sezone 12. siječnja dočekuju u Sinju šibenika.

Košarkaši Cetine u A2 košarkaškoj ligi sinoć su u Trilju pobijedili ekipu Kaštela 112 -107

U posljednjem susretu 2. odbojkaške lige za odbojkašice sinjanke su jučer u Zadru bile bolje od ekipe Arbanasa, pobijedile su 3:0 u setovima.

Završen je i prvi dio rukometne sezone za rukometaše. Cetinka je u Splitu pobjedila Hrvatski Dragovoljac 37-26, a jučer je u Splitu Split 2 pobjedio Kamičak 32-31.

Nakon prvog dijela prvenstva u malonogometnom natjecanju, prvo mjesto zauzela je ekipa MNK Brnaze.

STANJE I PROHODNOST CESTA

U gotovo cijeloj zemlji kolnici su mokri i skliski od kiše. Na području Gorskog kotara i Like pada slab snijeg koji se ne zadržava na kolniku ali otežava vožnju, a naglašavamo dionicu autoceste A 6, Rijeka-Zagreb, od čvora Vrbovsko do čvora Ravna Gora i dionicu autoceste A 1, Zagreb-šestanovac, od čvora Bosiljevo do čvora Otočac. Vozače upozoravamo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti te da ne krecu na put bez zimske opreme. - zbog radova na mostu Sava, na Zagrebačkoj obilaznici (A 3), između čvorova Ivanja Reka i Kosnica, prometuje se sjevernim kolničkim trakom, dvosmjerno. - za sav promet, zatvorena je dionica državne ceste D 502 Zemunik Gornji-Smilčić. Prometuje se obilazno preko škabrnje. - zbog sanacije klizišta u mjestu Podaca na Jadranskoj magistrali (D 8) zabranjen je promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Za teretna vozila obilazak je Makarska-Ravča-Vrgorac-Mali Prolog-Ploče i obrnuto, dok ostala vozila na tom mjestu prometuju naizmjence. ...