Četvrtak, 10.11.2011.

Otvoren Vlaški prolaz!



Nakon sedam mjeseci, koliko je bila zatvorena, jutros u 11,30 sati ponovno je otvorena ulica Vlaški prolaz. Podsjetimo, Vlaški prolaz, ulicu u samom centru Sinja koja vodi iz Vrličke ulice do gradskoga kina, u travnju ove godine zatvorila je obitelj Botica, u čijem je vlasništvu parcela na kojoj se ulica nalazi. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra blagdan Svetoga Martina

Sutra je blagdan Svetog Martina, katoličkog sveca, prvog mučenika. Sveti Martin je prvi svetac zaštitnik Francuske, a na njegov blagdan slavi se Martinje, odnosno krsti se i pije novo vino.
Na području Cetinskog kraja Sveti Martin posebno se slavi u Rudi. Danas u 16 sati u mjesnoj crkvi misno slavlje predvodi dr. don Ivan Tadić. Središnje svečano misno slavlje s procesijom je sutra, a predvodi ga i propovjeda fra Damir Ćiro Ćikara. Sutra poslijepodne u 16 sati služit će se sveta misa i blagoslov djece. Nakon toga u crkvi Sv. Martina prigodni koncert održat će Klapa Otok, Ženska klapa Košute, Klapa Hrvace i Pivači iz Dubrave.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Brnaze: Trodnevnica Svetom Nikoli

U Brnazama danas počinje trodnevnica Svetom Nikoli Taveliću, zaštitniku mjesta, čiji se blagdan slavi 14. studenoga. Pobožnosti i svete mise trodnevnice održavat će se s početkom u 16 sati. Ispovijed je u subotu, 12. studenoga, u 15,30 sati. Vanjska proslava blagdana je u nedjelju. Svečana sveta misa s procesijom počet će u 10,30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Općina Hrvace dodjeljuje stipendije

Općina Hrvace objavila je natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Općine Hrvace za tekuću školsku godinu.
Stipendije će se dodjeljivati svim redovnim studntima, a visina stipendije ovisi o broju prijavljenih. Natječaj je otvoren do 25. studenoga, a prijave, s potrebnom dokumentacijom predaju se u Općinu. Oglas je objavljen na oglasnoj ploči Općine Hrvace.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

ATLETIKA: Nove odluke HUCIPT-a

OTOK – Čelnici Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje ( HUCIPT-a ) su donijeli nekoliko odluka za narednu sezonu.Naime,od 2012 g. broj kola lige će biti 11, dakle jedno kolo manje nego u 2011. (Fužine će biti samo u kupu), i također se sve  boduju.  Za narednu sezonu iz kupa ispadaju utrke Zadvarje i Krašić, a upadaju utrke na Murteru i Hvaru.Broj utrka ostaje 23, a boduje se maksimalno 12 najboljih plasmana, ( jedna više od pola održanih trka) za pojedinačni i ekipni redoslijed kupa. Uskoro će izaći i kalendar trka u sustavu HUCIPT-a
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Sinja

Gradsko vijeće Grada Sinja raspisalo je dana 09.11.2011.godine, javni Natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Sinja, za ukupno tri parcele.
Obavijest o raspisivanju objavljena je u dnevnom listu "Slobodna Dalmacija", a Natječaj je u cijelosti objavljen na oglasnoj ploči Grada Sinja i službenoj internetskoj stranici Grada Sinja.
Rok za predaju ponuda je 15 dana od dana objave ove obavijesti u dnevnom tisku, odnosno do 24.11.2011. godine (četvrtak).
Sve dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8-15 h, u Gradu Sinju, Dragašev prolaz 10, Sinj, soba 51, ili na telefon 708-622.
IZVOR: GRAD SINJ

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 19,30 sati prikazuje se akcijski, znanstveno-fantastični film 'Pravi čelik'. Film će na repertoaru kina biti do ponedjeljka
IZVOR: WWW.FERATA.HR