Utorak, 10.11.2009.

Obavijest

Na području koje pokriva sinjska ispostava Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, obiteljski liječnici 05. ovog mjeseca počeli su s cijepljenjem protiv sezonske gripe. Cjepivo će dolaziti u više navrata prema količini koju je sinjska  ispostava preuzela lani, a očekuje se povećan interes građana. Napominjemo da cjepivo protiv sezonske gripe nije otporno na virus nove pandemijske H-1 N-1 gripe. Cijepljenje protiv svinjske gripe počet će u prosincu.

Ministar znanosti obrazovanja i športa dr. Radovan Fuks u Trilju

Sutra, 11. studenoga, će se s početkom u 12 sati u Trilju kod osnovne škole održati prigodna svečanost na kojoj će ministar znanosti obrazovanja i športa dr. Radovan Fuks otvoriti novoizgrađeno krilo školske zgrade. Podsjetimo,od 26. listopada svi učenici triljske osnovne škole pohađaju nastavu u jednoj smjeni. Uz postojeću zgradu izgrađeno je 11 novih učionica. Ove radove koji su trajali godinu dana, a vrijedne 10 milijuna kuna financirali su Ministarstvo obrazovanja, Županija i Grad Trilj.

Počinje uređenje dionice ŽC 6082 između Otoka i Hana

Županijska uprava za ceste počinje uređenje dionice ŽC 6082 između Otoka i Hana. Radove će svečano otvoriti sutra, 11. studenoga, u 10 sati zamjenik župana Luka Brčić. Radovi na uređenju 6 km duge dionice trajat će 6 njeseci, a vrijednost radova je 7 miljuna kuna.

Radnici Dalmatinke Nove odlučili su se na prosvjed ispred zgrade Visokog trgovačkog suda u Zagrebu

Radnici Dalmatinke Nove odlučili su se na prosvjed ispred zgrade Visokog trgovačkog suda u Zagrebu. Oko 80–ak radnika danas se okupilo ispred tvornice gdje su održali sastanak s kojeg su od predsjednika Hrvatskih nezavisnih sindikata zatražili da poduzme sve mjere za organizaciju prosvjeda.  Radnici Dalmatinke Nove nezadovoljni su jer Visoki trgovački sud u Zagrebu još nije dostavio riješenje na žalbu braće Ladinni o otvaranju stečaja nad tvrtkom, koje uvjetuje nastavak stečajnog postupka pred Trgovačkim sudom u Splitu.

Oko 10-ak radnika tvrtke SMS okupilo se ispred pogona u Trilju

Oko 10-ak radnika tvrtke SMS danas se okupilo ispred pogona u Trilju. Radnici su tražili da im se obrati netko iz Uprave kako bi se definirala potraživanja radnika nakon zatvaranja tvornice. Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci, prije afere „Podravka“, direktor SMS-a Srđan Mladinić upoznao je radnike s poteškoćama u tvrci i ponudio im otkaze ugovora o radu. Od 60 radnika njih 30-tak se prijavilo na Zavod za zapošljavanje, dok je drugi dio radnika ostao u tvrtci. Danas jedni i drugi traže isplatu neisplaćenih plaća, otpremnina i vraćanje radnih knjižica. Kako doznajemo radnici će i sutra doći ispred tvornice sa istim zahtjevima.

Obavijest

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja donijelo je odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Zelovo. Prijedlozi kandidacijskih lista podnose se Gradskom izbornom povjerenstvu za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih Odbora na području Grada Sinja, zaključno sa 21. studenoga do 24 sata, obavijestili su iz Izbornog povjerenstva Grada Sinja.

Obavijest

Iz Ureda državne uprave obavještavaju sve korisnike plavog dizela da knjižice moraju vratiti do kraja godine kako bi imali pravo na korištenje plavog dizela i u 2010. godini.

Kino danas

Večeras od 19,30  sati u sinjskom kinu prikazuje se Hrvatski film “Vjerujem u anđele“. U glavnim ulogama Vedran Mlikota i Dolores Lambaša.