Ponedjeljak, 10.11.2008.

ODRžAN SASTANAK GRADONAčELNIKA SINJA IVANA NASIćA SA PREDSTAVNICIMA MJESNIH ODBORA

Gradonačelnik Ivan Nasić sastao se danas, 10. studenoga, s predstavnicima mjesnih odbora koji djeluju na području Grada Sinja. Tema razgovora bila je priprema Proračuna za iduću godinu. Predstavnici mjesnih odbora gradonačelniku i njegovim suradnicima prikazali su svoje planove. Ideja i planova je mnogo, kazao je gradonačelnik, no Gradski proračun sve te projekte neće moći pratiti. Kazao nam je kako će za 15-tak dana članovi Poglavarstva s pročelnicima napraviti selekciju planiranih projekata koji bi, prema njihovim mišljenima trebali biti financirani iz Gradskoga proračuna u 2008. godini. Gradonačelnik je kazao će se Grad pobrinuti da se zbog troškova osobama koje su angažirane u Mjesnim odborima, predviđenom proračunskom stavkom odredi nekakva naknada.

Natječaj za poticanja poduzetništva u Gradu Sinju za 2008.g. - kreditiranje poduzetnika i Natječaj za dodjelu stipendija studentima sa područja Grada Sinja u akademskoj godini 2008./2009.

Program poticanja poduzetništva u Gradu Sinju za 2008.g. - kreditiranje poduzetnika

Dana 10. studenog 2008.g. u dnevnom listu "Slobodna Dalmacija" objavljen je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kredite iz Programa poticanja poduzetništva u Gradu Sinju za 2008.godinu - kreditiranje poduzetnika. Gradsko poglavarstvo Grada Sinja je na 92. sjednici održanoj dana 04.studenog 2008.g. donijelo Zaključak kojim se u Proračunu Grada Sinja za 2008.godinu za navedeni Program izdvaja iznos u visini od 450.000,00 kn. Korisnici kredita po ovom Programu su mikro, mali i srednji poduzetnici koji već posluju, te poduzetnici početnici. Javni poziv je otvoren do 09. prosinca 2008.g.

Natječaj za dodjelu stipendija studentima sa područja Grada Sinja u akademskoj godini 2008./2009.

Dana 07. studenog 2008.g. u dnevnom listu "Slobodna Dalmacija" objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija studentima sa područja Grada Sinja u akademskoj godini 2008./2009. Prema odluci Gradskog poglavarstva Grada Sinja za akademsku godinu 2008./2009. odobrava se 40 studentskih stipendija i to 20 za uspješne i darovite studente (10 za prvu i 10 za ostale godine) i 20 za studente iz obitelji lošeg imovnog stanja (10 za prvu i 10 za ostale godine) u mjesečnom iznosu od po 600,00 kuna.
Studenti, korisnici stipendije iz prethodne godine, donose samo potvrdu o upisu na slijedeću akademsku godinu. Natječaj je otvoren do 28. studenog 2008.g.
Tekst Natječaja preuzmite na: www.sinj.hr

BOšKO ANIć NOVI TRENER JUNAKA

Dosadašnji trener Junaka Mario čutuk i Uprava kluba sporazumno su raskinuli Ugovor o suradnji. Glavni povod je katastrofalan poraz Junaka u čakovcu, gdje je poražen od Međimurja 9:1. Na sinoćnjem sastanku Uprave kluba za novog trenera imenovan je Boško Anić.

VIJESTI IZ TRILJA

U Trilju je u tijeku izgradnja kanalizacijskog kolektora u Ramskoj ulici. Na planirani kanalizacijski odvojak priključit će se 40-tak domaćinstava i 10-tak poslovnih prostora. Vrijednost ugovorenih radova je oko 450 tisuća kuna. U tijeku je i priprema dokumentacije za radove postavljanja kanalizacije na predjelu Stari most, te kompletiranje dokumentacije za Dubrovačku ulicu.

PRI KRAJU RADOVI NA KOMUNALNOM OPREMANJU GZ "čAPORICE"

Uskoro će se privesti kraju radovi na komunalnom opremanju Gospodarske zone čaporice. Uz glavne prometnice postavljene su kanalizacijska, oborinska, vodoopskrbna, elektroenergetska i telefonska mreža, te javna rasvjeta. U narednih 15-tak dana asfaltirat će se sve tri glavne prometnice, te zajednički parking, čija je ukupna površina 40 tisuća kvadrata. Saznajemo kako građevinske radove na svojim pogonima izvodi 6 gospodarskih subjekata.

OBAVIJEST IZ CRVENOG KRIžA SINJ

Hrvatski Crveni križ organizira sabirnu akciju "Solidarnost na djelu". Akciju će provoditi i Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, od četvrtka do subote. Prikupljat će se odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra

OBAVIJEST

Sutra, 11. studenoga, će se u Galeriji Galiotović održati javno izlaganje dr. Ivice Breke, na temu Rak dojke: prevencija, rano otkrivanje i liječenje. Početak je u 18,00 sati, a organizatori su Klub žena liječenih na dojci Sinj i Udruga Srma Sinj.

GLAZBENO-PJESNIčKA VEčER

U dvorani Svetišta Gospe Sinjske sutra, 11. studenoga, održat će se glazbeno-pjesnička večer "Grad", posvećena pjesniku i novinaru Siniši Glavaševiću i Vukovaru. Odabrane tekstove interpretira i govori Rene Medvešek, a pjesmama na gitari prati ga kantautor čedo Antolić. Početak je u 19,00 sati, a organizatori su Gradsko poglavarstvo grada Sinja i Matica Hrvatska ogranak Sinj.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i danas se, u dva termina, prikazuje romantična komedija "Buntovnica u internatu". Početak je u 17.45 sati te u 19.30 sati.

SPORT

Grlo Belamy, vlasništvo galopskog kluba Blaškan, osvojilo je jučer drugo mjesto na jednoj od najvećih galopskih utrka u Europi u Budimperšti. Nakon polusatnog pregledavanja fotofiniša, suci su ustvrdili da je mađarsko grlo Lazardar bilo brže za 4 cm u trci na 2 tisuće i 800 metara.

U utakmici 5. kola A1 košarkaške lige Alkar je u svojoj dvorani poražen od Trogira 81:89.