Petak, 10.11.2006.

HC SPREMNE ZA ZIMSKU SLUžBU

Pripreme za nadolazeću zimsku službu, koja počinje 15. studenoga, u Hrvatskim cestama privedene su kraju. U utorak će se u Cisti Provo održati smotra vozila, opreme, mehanizacije i ljudstva koji će sudjelovati u radu zimske službe.
Podsjećamo da su uz državne ceste montirana četiri silosa, kapaciteta po 150 tona, i to dva na Križicama, te po jedan u Otišiću i Cisti Provo. U silosima je suha sol koja će se miješati s otopinom kalcij - klorida. Tom smjesom, koja ima jaku topivu moć i koja može izdržati vrlo niske temperaturea, posipat će se 142 kilometra državnih cesta na području Cetinskog kraja, osim ceste Trilj - Kamensko. Ta će se cesta, zbog naročito teških zimskih uvjeta, posipati mješavinom soli i sipine, kao i lokalne ceste.
Niže rangirane ceste čistit će se nakon što se očiste državne, a svi iznenadni interventni slučajevi rješavat će se preko policije, kao i prošle godine.

Zimska služba Nadcestarije Sinj raspolaže sa šest kamiona s opremom, od kojih su četiri nova, za tzv. mokro posipanje, a dva za posipanje pijeska i soli, te grederom i utovarivačem. Sinjska Zimska služba trebala bi dobiti i kamion UNIMOG s odbacivačem snijega, koji može čistiti i veće nanose na brdskim cestama.

BLAGDAN SV. MARTINA

Sutra je blagdan svetoga Martina, koji se u našem kraju posebno slavi u župi Ruda. U tamošnjoj crkvi svetoga Martina sutra u 10,30 svetu će misu predvoditi župnik Otoka fra Mate Matić.

BLAGDAN SV. NIKOLE TAVELIćA

U utorak je blagdan svetoga Nikole Tavelića, su zaštitnika filijale Brnaze. Danas u 16 sati, drugog dana trodnevnice, svetu misu će predvoditi fra Božo Norac - Kljajo, a sutra fra Ivan Akrap. Vanjska proslava je u nedjelju. Svečanu svetu misu, s početkom u 10,00 sati, predvodit će i propovijedati gvardijan svetišta Gospe sinjske.

SVEčANOST U GRADSKOM DRUšTVU CRVENOG KRIžA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj dodijelit će priznanja i prigodne nagrade višestrukim darovateljima krvi s područja Cetinske krajine. Svečanoj sjednici koja će se održati sutra 11.11.2006., u prostorijama Društva s početkom u 10,00 sati, uz višestruke darovatelje krvi, nazočit će predstavnici gradova i općina Cetinskog kraja.

SPORT

5. kolo A1 košarkaške lige, 11.11.2006 Subota
Osijek: Osijek 2006 - ALKAR

14. kolo 3. HNL jug, 11.11.2006. Subota, 14.00 sati

Sinj: JUNAK - Vinjani

KRONIKA 92

PP SINJ, SJP, 09.11.2006.g. na planini Dinari od strane službenika PP Sinj, uhićen je pedesettrogodišnjak, za kojim se zbog više KD-a traga od 06.08.2006.g. Službenici PP Sinj nad navedenim su izvršili kriminalističku obradu, te je uz KP po čl. 317/Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti/ KZ-a, čl. 129/Prijetnja/ KZ-a i čl. 335/Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari/ KZ-a, priveden u IC žS u Splitu koji ga je nakon saslušanja pustio.
IZVOR: PU SD