Srijeda, 10.11.2004.

SUTRA POčINJE PRAćENJE REALIZACIJE KREDITIRANJA MLADIH I žENA

Sporazumom o provodjenju kreditiranja poduzetničkih projekata žena i mladih za prošlu godinu kojeg je u suradnji s Ministarstvom gospodarstva ,rada i poduzetništva RH organizirao i grad Sinj iz odjela za obrt ,malo i srednje poduzetništvo za sutra najavljuju praćenje realizacije spomenutog u smislu posjeta korisnicima kredita.

Kako se provodi kreditiranje poduzetničkih projekata žena i mladih i na koji način se troše odobrena namjenska sredstva , stručnjaci i poznavatelji projekta će više saznati već od sutra kada će se na terenu susresti s novim mladim poduzetnicima.

DANAS POčINJE ISPLATA MIROVINA

Od jutros je započela isplata mirovina za listopad mjesec.Mirovinu primaju korisnici računa u poslovnim bankama a nakon toga iste slijede i na kućne adrese.Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje potvrdjuje kako je za prošli mjesec mirovinu primilo 1,061,479 umirovljenika za čiju su isplatu bile osigurane 2,2 milarde kuna.

UHBDDR ORGANIZIRA ODLAZAK U VUKOVAR

Iz Udruge Hrvatskih branitelja Dragovoljaca Domovinskog rata Ogranak Sinj obavještavaju sve zaintetesirane da se do 12 sati vrše prijave za odlazaka u Vukovar sredinom mjeseca. Kako nam je rekao Ante Smoljo , predsjednik sinsjkog ogranka UHBDDR-a prijavljeno je 50-ak osoba, koji plaćaju 350 kuna, a ostali trošak trodnevnog aranžamana snosi udruga. Dodajmo ovome kako će neposredno pred odlazaka u grad heroj svi sudionici putovanja s područja Cetinskog kraja na spokenik poginulim braniteljima Domovinskog rata s područja Cetinske krajine položiti vijence i zapaliti svijeće.

OBAVIJEST IZ HVIDRA-e

Odlukom Glavnog Odbora HVIDR-e Republike Hrvatske od 1,srpnja kojom je donešen pravilnik o izradi novih iskaznica, prikupljanju i raspodjeli članarine, Predsjeništvo udruge HVIDR-a Sinj poziva sve članove i Hrvatske ratne vojne invalide da se jave u prostorije udruge Trg Franje Tuđmana br. 8 , svakim radnim danom od 8 do 13 sati najkasnije 15,studenoga . Sobom treba ponijeti presliku drugostupanjskog rješenja i dvije male fotografije.

VRIJEME

Oblačno i kišovito zadržat će se u većem dijelu dana. Puše umjeren južni vjetar. Trenutno je u Sinju 10 Celzijevih stupnjeva.