Petak, 10.10.2008.

UPRAVA DALMATINKE PRIHVATILA DIO ZAHTJEVA SINDIKATA OKO PROGRAMA ZBRINJAVANJA VIšKA RADNIKA

Uprava Dalmatinke Nove uputila je jučer prijedlog Programa zbrinjavanja tehnološkog viška radnika sindikatima i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Predsjednik Uprave Gianfranco Ladinni potvrdio nam je kako je prihvaćen zahtjev sindikata da se na listu radnika, koji će dobiti otkaz Ugovora o radu, uvrste radnici koji ne žele nastaviti raditi u tvornici. U prijedlogu Programa, međutim, nije naznačen iznos otpremnine koju bi 111 radnika trebalo dobiti. To će se, kaže Ladinni, dogovoriti naknadno.

NAGRADA TONIJU žANKU ZA SUVENIR "ALKAR NA KONJU"

Suvenir "Alkar na konju" sinjanina Tonija žanka dobio je prvu nagradu u kategoriji suvenira, koju u okviru akcije "Volim Hrvatsku - Budi šesna i čista Dalmacijo moja" dodjeljuje Turistička zajednica županije splitsko - dalmatinske.
Priznanje "Sunčani cvijet" Toniju će biti uručeno danas na završnoj svečanosti dodjele priznanja u Hvaru.

OBAVIJEST

Jučer je počela isplata naknade za ogrjev korisnicima pomoći s područja Grada Sinja koji to pravo ostvaruju temeljem rješenja Centra za socjalnu skrb. Isplata se vrši radnim danima u zgradi Gradske uprave soba 37, od 9 do 11 i od 12 do 14 sati, uz predočenje osobne iskaznice nositelja prava na pomoć.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

I danas su nastavljaju duhovne obnove u župi Bajagić-Obrovac. Od 15.30 minuta upriličeni će biti osobni susreti s misionarima, a u 16.30 molit će se se krunica nakon koje je će biti služena sveta misa. U 18 sati predviđen je susret s članovima pjevačkog zbora. Duhovne obnove održavaju se povodom blagdana Gospe od Ružarja, čija će vanjska proslava u Bajagiću biti u nedjelju 12.listopada.

OBAVIJEST

Danas je počela isplata mirovina za rujan 2008. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, izvijestio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

50 GODINA SINJSKOG PUčKOG KAZALIšTA

Danas sinjsko Pučko kazalište slavi 50. godina djelovanja. Tim povodom, u 20 sati u hotelu "Alkar" održat će se svečana skupština na kojoj će biti dodjeljena priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima te prigodni domijenak.

OBAVIJEST

UDRUGA SVETOG VINKA PAULSKOG U REPUBLICI HRVATSKOJ.

Konferencije ove udruge iz Otoka Sv.Luka i čudotvorne Gospe Sinjske, 11.listopada zajedno s svojim simpatizerima odlaze u Zagreb na vanjsku proslavu 150.godina postojanja Udruge Sv.Vinka Paulskog u RH. Polazak je sutra ujutro u 04,30 iz Otoka(s Roknjače). Svečanosti će nazočiti predstavnici svih zemalja kao i i iz Francuske odakle se i vuku korijeni nastanka ove Udruge. Svetu misu s početkom u 11 sati u Zagrebačkoj katedrali predvit će monsinjor Ivan šaško pomoćni biskup zagrebački, nakon čega slijedi obilazak grada i u 15 sati u Varšavskoj ulici kod sestara Milosrdnica prigodna svečanost. Udruga Sv.Vinka Paulskog pored svojih članova poziva sve zainteresirane da se uključe u ovu proslavu.

OBAVIJEST

"Likomed veterina" obavještava stanovnike grada Sinja kako će se dana 13.i 14.listopada na području grada obavljati jesenska deratizacija javnih površina.Deratizacija će se vršiti izlaganjem ANTIKOAGULANATA 1.i 2.generacije, te se mole građani da zatrovane mamke ne diraju i ne premještaju. Sve ostale informacije mogu se dobiti na telefon 701-400.

OBAVIJEST IZ PD "SVILAJA"

PD "Svilaja" sutra, 11. istopada, organizira izlet u Sarajevo i planinarski pohod na planinu Bjelašnicu. Polazak je sutra ujutro u 6 sati ispred hotela "Alkar". Za nedjelju je planiran uspon na Bjelašnicu-2067 m/nv,a nakon toga povratak u Sinj preko Mostara i Posušja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje se film "Džingis kan-Hrabrost stvara velikane". Početak je u 19.30 sati.

SPORT

Sutra, 11. listopada, košarkaši Alkara igraju susret prvog kola A1 košarkaške lige. S početkom u 17.30 sati u svojoj dvorani dočekuju Riječki Kvarner. Na sinoćnjem sastanku uprave kluba odlučeno je da umjesto Davora Vučkovića koji je dao ostavkuna mjestu trenera prve ekipe, momčad vode glavni trener Zoran Nikolić i pomoćnik Ivan Vrcan.

Susret 9. kola 2. HNL Junak u nedjelju, 12. listopada, s početkom u 16 sati igra na Gradskom stadionu protiv Hrvatskog Dragovoljca.

Nogometaši Hrvaca svoj susret 9.kola 3.HNL jug igraju sutra, 11. listopada, u 16 sati u Omišu protiv istoimenog trećeligaša.

U nedjelju su na rasporedu susreti 9. kola 4.HNL jug. U Glavicama od 16 sati igraju Glavice i Uskok a u Grudi Slaven i OSK.

Sutra, 11. listopada, od 14 sati odbojkašice Sinja kreću u novu 1.b ligašku sezonu. U dvorani Oš Marka Marulića ugostit će ekipu Zadra.

Ovog vikenda igraju se susreti 4. kola rukometnih drugoligaških susreta. Vodeći Kamičak igra u Splitu protiv Split 2, dok Cetinka sutra igra u Metkoviću protiv ekipe Metković 2. Rukometašice Sinja od 20 sati u sinjskoj dvorani dočekuju ekipu Makarske, a rukometašice Cetine gostuju kod Vrgorca.