Utorak, 10.10.2006.

ODRžANA 39. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA



Gradsko poglavarstvo na današnjoj sjednici razmatralo je 12 točaka dnevnoga reda.

Usvojen je Prijedlog projekata Grada Sinja za koje se očekuju financijske potpore iz županijskog i državnog proračuna u 2007. godini uz povećanje iznosa za Gospodarsku zonu Kukuzovac sa 5 na 10 milijuna kuna.
...

GRAD SINJ SUFINANCIRA NABAVU SADNICA VOćAKA I VINOVE LOZE

Grad Sinj ove godine provodi program nabave i sufinanciranja sadnog materijala voćaka i vinove loze za sadnju u proljeće 2007. godine, po principu plaćanja 1/3 cijene Grad Sinj, 1/3 županija i 1/3 korisnik.
Zainteresirani gospodarstvenici koji su upisani u upisnik obiteljskih gospodarstava, a sa područja su grada Sinja mogu se prijaviti u Gradsku upravu u Odjel za prostorno planiranje do 20. listopada.

50 GODINA MUZEJA CETINSKE KRAJINE

Muzej Cetinske krajine ove godine slavi pedesetu godišnjicu svoga osnutka. Tim povodom, Sinj je i domaćin znanstvenog skupa Hrvatskog arheološkog društva pod nazivom «Arheološka istraživanja u Cetinskoj krajini» na kojem će govoriti eminentni arheolozi iz cijele Hrvatske. Skup je počeo u 9 sati u hotelu Alkar, a nazočne arheologe, povjesničare i ostale goste hotela pozdravili su gradonačelnik Nikola Tomašević te ravnateljica Muzeja Cetinske krajine Anita Librenjak.

U okviru skupa koji će trajati četiri dana održat će se i kolokvij «Uloga rimske vojske u procesu romanizacije provincije Dalmacije», a znanstvenici će posjetiti nekoliko lokacija na području cetinskoga kraja.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima svakodnevno do petka u vremenu od 9,00 do 15,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači naselja Otok, zaseoci Sladović, Katić i Marinović, te potrošači naselja Ruda mala, zaseoci Botica, Projić, Radman, Tadić i Putnik.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati prikazuje se američka romantična drama Tristan i Izolda. U glavnim ulogama igraju James Franko i Sophia Myles.