Petak, 10.09.2010.

Djelatnici Policijske postaje Sinj posjetili centar Juraj Bonaći i darivali štićenikeDjelatnici Policijske postaje Sinj posjetili su centar Juraj Bonaći i darivali štićenike sa četiri digitalna prijemnika te promidžbenim materijalom, prslucima za sigurnost u prometu, bilježnicama, bojama za crtanje, privjescima i dr.). Kako je rekao pomoćnik načelnice PP Sinj, Ante Samardžić, policajci svake godine u okviru provođenja akcija za sigurnost u prometu animiraju i educiraju sve sudionike u prometu, a poglavito djecu, pa će tako osim centra Juraj Bonaći posjetiti vrtiće i škole na području Sinja. Akcija za sigurnost u prometu ove godine se provodi pod motom "Poštujte naše znakove". Osoblje centra je zahvalilo na darovima te policajcima darovalo jednu sliku s motivima Starog grada i Kamička koju su izradili štićenici Centra.

Dožupan Splitsko-dalmatinske županije i predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić demantirao je danas napise o smanjenju kvalitete zdravstvene zaštite i otpuštanju djelatnika u Ispostavi Doma zdravlja u Sinju

Dožupan Splitsko-dalmatinske županije i predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić demantirao je danas napise o smanjenju kvalitete zdravstvene zaštite i otpuštanju djelatnika u Ispostavi Doma zdravlja u Sinju. Istaknuo je kako Upravno vijeće koje donosi sve važne odluke u pogledu poslovanja  ustanove pa tako i eventualne sistematizacije radnih mjesta  nije donosilo niti će donositi važne Odluke prije konzultacija sa Županom.

Nastavak Izvanredne sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Danas 10. rujna 2010. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održan je nastavak Izvanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja prekinute 7. rujna 2010. godine.
1. Usvojen je Zaključak o raspisivanju natječaja za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Kukuzovac,
2. Usvojeni su Opći i posebni uvjeti za prodaju/davanje prava građenja na zemljištu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj,
3. Usvojene su pute ponuditeljima za prodaju/davanje prava građenja na zemljištu u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj,
4. Usvojeni su Kriteriji za vrednovanje (bodovna lista) zahtjeva za kupnju zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac u Sinju.

60 doza krvi prikupljeno je danas u redovnoj akciji darivanja krtvi u Hrvacama

60 doza krvi prikupljeno je danas, 10. rujna, u redovnoj akciji darivanja krvi u Hrvacama. Akciju su organizirali  klub DDK Hrvace i Gradsko društvo Crvenog križa Sinj.

Svjetski dan prve pomoći

Sutra, 11. rujna, je Svjetski dan prve pomoći pa će tako i Gradsko Društvo Crvenog Križa Sinj od 09 do 11 provoditi akciju  mjerenje šećera u krvi i tlaka, a mladež Crvenog križa pokazati vježbu iz prve pomoći. Cjelovit program odvijat će se na Trgu dr.Franje Tuđmana.

Obavijest

U organizaciji Zavičajne udruge Sukanac iz Graba i Kulturnog društva Trilj, danas, 10. rujna, će se u područnoj školi Grab s početkom u 19 sati održati javna tribina koju će držati prof. Ivan Kozlica na temu“ Masovna stradanja na prostoru župe Grab u drugom svjetskom ratu“.

Obavijest

Sutra, 11. rujna, će se u Ogorju u zaseoku Leskuri s početkom u 11 sati održati misa zadušnica za ubijene pripadnike Hrvatske domobranske vojske,koji su uglavnom s područja podsvilajskih sela, a veliki broj je s šireg sinjskog područja. Misno slavlje predvodit će oOorski župnik fra Stipan Bešlić.

Sport

Sutra, 11. rujna, počinje dvodnevna velika konjička priredba na sinjskom Hipodromu. Nakon 12. godina ponovno se organizira natjecanje u preponskom jahanju i to državno prvenstvo za mlađe konje. Organizator natjecanja je KK Karoca Zagreb uz tehničku pomoć Konjičko galopskog kluba Alkar Sinj. U oba dana natjecanja počinju u 09 sati.

Nastavljaju se i nogometna natjecanja iz kojih izdvajamo pored derbija Hajduka i Dinama.  

Nogometaši Junaka sutra, 11. rujna,  u 16.30 sati na svom travnjaku u sklopu četvrtog kola 2. HNL dočekuju momčad Gorice koja je u prva tri prvenstvena kola skupila šest bodova. Svi su igrači spremni, osim Željka Sablića koji je obnovio ozljedu skočnog zgloba te je njegov nastup upitan. Glavni sudac ove utakmice je Hrvoje Knez, a delegat je Duško Margetić. ŽK

Nogometna utakmica HNK Hajduk- NK Dinamo

Povodom nogometne utakmice između HNK "Hajduk" i NK "Dinamo", koja će se odigrati dana 11.  rujna 2010.g. s početkom u 19,00 sati u Splitu, na gradskom stadionu Poljud, obavještavamo građane o dijelu mjera i radnji koje će poduzimati službenici policije:
1.) Prometna regulacija, blokade i ostali poslovi policije za dan 11.09.2010.g.
- na dan utakmice, od 07,00 sati do završetka osiguranja, uspostaviti će se potpuna blokada na šetnicama oko stadiona (osim vozila policije i vozila hitnih službi);

- na dan utakmice, od 14,00 sati, uspostaviti će se potpuna blokada: u ulici VIII. Mediteranskih igara na raskrižju sa ulicom VII. Kaštela (osim vozila policije), u ulici VIII. Mediteranskih igara kod bazena (osim vozila s propusnicama i vozila hitnih službi), u ulici VIII. Mediteranskih igara kod ugostiteljskog objekta «Hemingway» (osim vozila s propusnicama i vozila hitnih službi). Za autobuse JGP «Promet» bit će omogućeno nesmetano prometovanje. ...

Stanje na cestama

Zbog jakih udara vjetra autocestom A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok i državnom cestom D 54 Maslenica-Zaton Obrovački voze samo osobna vozila. Ostali voze obilazno državnim cestama.

Krčkim i Paškim mostom te dionicom Jadranske magistrale (D 8), od Bakra do Senja zabrana je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupinu), a između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno još i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupinu).
Vjetar otežava promet i na A6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do tunela Tuhobić.

Početak je školske godine pa djecu, roditelje i vozače upozoravamo:
RODITELJI
- prvih dana pratite djecu u školu i putem ih upozorite na opasna mjesta
- djeca uče od vas, ne zaboravite da vlastitim primjerom utječete na kasnije samostalno dječje ponašanje u prometu
VOZAČI
- brzina kretanja vozila u zoni škola uvijek je ograničena na 40 km/h
- zaustavite se ispred pješačkog prijelaza i dajte djeci znak rukom da sigurno pređu cestu
DJECO
- hodajte pločnikom ili lijevom stranom kolnika, ako ste u grupi, hodajte u koloni - jedan iza drugoga
- cestu prelazite samo preko pješačkog prijelaza i na zeleno svjetlo za pješake, ali pričekajte da se vozila zaustave
IZVOR: HAK