Četvrtak, 10.09.2009.

Dug "Cetinke International" iznosi 80 milijuna kuna


Foto: Filip Ratković

Trgovači sud u Zagrebu održao je ispitno i izvještajno ročište u tvrki Cetinka International nad kojom je u lipnju otvoren stečajni postupak. Sud je utvrdio da su vjerovnici Cetinke prijavili i valjano argumentirali potraživanja u ukupnom iznosu od 80 milijuna kuna. Svih 65 radnika tvrtke upućeno je na Zavod za zapošljavanje jer je svaka gospodarska aktivnost Cetinke prekinuta. Na izvještajnom ročištu vjerovnici su prihvatili da se oglasi prodaja ukupne imovine. Prema dosadašnjim procjenama vještaka, vrijednost tvornice je 60 milijuna kuna.

Obavijest

Korisnicima doplatka za djecu s područja općine Otok, koji su podnijeli zahtjev za sufinanciranje kupnje školskih udžbenika isplata subvencija počet će u sutra, 11. rujna. Isplata će se vršiti od 9 sati u prostorijama Općine, uz predočenje osobne iskaznice.

Obavijest

Zbog izgradnje kanalizacijskih kolektora u zapadnom dijelu grada za promet je zatvorena ulica 126. brigade, od ulaza u prostor Vodovoda i čistoće do ulaza u vojarnu, te je do daljnjega slijepa ulica. Promet se odvija preko ulice Alkarsko trkalište.

Obavijest

Zbog presvlačenja novog asfaltnog sloja danas, 10. rujna, i sutra za sav promet je zatvorena lokalna cesta u Glavicama, od mosta do škole. Obilazni pravac je od Labrovića preko Smradova na D-219 do zaseoka Cvrljići. Promet se regulira prometnim znakovima.

"Dani SV. Mihovila"

U sklopu "Dana Sv. Mihovila" u gradskom parku u Trilju večeras od 19,30 sati održat će se predavanje o kulturno-povijesnim znamenitostima grada Trilja i okolice, kao i značenju lika sv. Mihovila. Predavači su don Stipe Ljubas i prof. Martin Vrgoč.

Akcija darivanja krvi u HrvacamaGradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Hrvace organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati sutra, 11. rujna, od 9,00 do 13,00 sati u restoranu Vreba u Hrvacama.

Obavijest

Povodom svjetskog dana Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa iz Sinja za subotu 12. rujna najavljuje akciju mjerenja šećera i tlaka. Akcija će se održati na Trgu dr. Franje Tuđmana od 9 do 12 sati.

Sport

U utrci prvenstva Hrvatske u autoslalomu regije jug jučer voženoj na Pelješcu 1. mjesto u klasi 3-serijski automobili osvojio je član autokluba BMW Zagora Trilj, Stipan Maroš. Klub BMW ZAGORA TRILJ u ukupnom poretku timova bio je treći. Sljedeća utrka vozi se početkom listopada u Dubrovniku.

Na Hrvatskom kupu u semi-contactu za mlađe i starije kadete koji je održan u Splitu, 29.8. u dvorani na Poljudu, nastupili su i dvojica natjecatelja iz kickboxing kluba-Sinj i ostvarili zapažene rezultate. U kategoriji do 42 kg Silvio Grčić osvojio je 3. mjesto, a Luka Jukić je u veoma jakoj konkurenciji do 32 kg (u toj kategoriji nastupili su i aktualni prvak kao i viceprvak Hrvatske) osvojio četvrto mjesto. Nastupalo je oko 180 natjecatelja iz 30-tak klubova članova Hrvatskog kicboxing saveza.