Srijeda, 10.09.2008.

Dalmatinka Nova: Odbacili popis viška radnika

Iva Radonja i nezadovoljni radnici
Foto: Jerko Blajić


Na obrazloženje predsjednice Nezavisnog sindikata radnika Dalmatinke Nova i objašnjenja njihovog pravnog zastupnika odvjetnika Zorana Vujanovića, 150 radnika Dalmatinke Nove s gnušanjem je odbacilo Prijedlog nacrta Programa zbrinjavanja viška 110 radnika, tvrdeći da je protuzakonit.
- Da sam znala za ovakav postupak braće Ladini, ne bih potpisala Sporazum sa poslodavcem 13. lipnja ove godine. Program se radi bez sindikata i predstavnika radnika i on kao takav neće proći - izjavila je pred radnicima Iva Radonja.
IZVOR: www.vecernji.hr

NASTAVLJA SE ASFALTIRANJA NERAZVRSTANIH CESTA

Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Sinja nastavlja provođenje Programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Grada Sinja za 2008. godinu. Nakon gradskih ulica radovi se nastavljaju u asfaltiranju nerazvrstanih cesta u naseljima: Turjaci, Brnaze, Glavice, Obrovac, Bajagić, Gljev, Jasensko, čitluk, Karakašica, Suhač, Radošić, Lučane i Zelovo. U navedenim naseljima ukupno će se asfaltirati 34500 metara četvornih.

"HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN"

U okviru obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana 10. rujna športski klubovi i članovi športske zajednice Grada Sinja kao i učenici sinjskih škola u skladu s afinitetom profesora TZK-e priključit će se svojim aktivnostima u dnevnom rasporedu kroz trenažni i nastavni proces dolaskom na te aktivnosti u bijeloj majici.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMAGradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih darivatelja krvi Hrvace organiziraju još jednu akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u petak, 12. rujna, u restoranu Vreba od 9 do 13 sati. Pozivaju se davatelji, te druge zdrave osobe od 18 do 65 godina života, da pristupe akciji kako bi se prikupilo što više doza krvi za potrebe Odjela za transfuziju Kliničke bolnice Split.

"SVJETSKI DAN PRVE POMOćI"

Povodom "Svjetskog dana prve pomoći" Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira u subotu, 13. rujna, akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi. Tom prigodom ekipa mladeži Crvenog križa Sinj imat će pokaznu vježbu pružanja prve pomoći. Akcija će se održati na Trgu Franje Tuđmana s početkom u 09.00 sati i trajat će do 11.30 sati. Crveni križ Sinja upućuje poziv svim zainteresiranim građanima da pristupe ovoj humanoj akciji i tako daju svoj doprinos zdravlju.

KINO DANAS

Večeras se u sinjskom kinu u 20,00 sati prikazuje oskarovac "Krivotvoritelj". Priča je to o Salomonu, židovskom umjetniku i krivotvoritelju, zatočeniku logora koji za Nijemce proizvodi lažne funte i dolare namijenjene rušenju britanske i američke ekonomije.

SPORT

Nakon ostavke Paulinka Romca novi trener nogometaša Glavica bit će Ivan Parčina koji je igračku karijeru imao u Vranjičkom Omladincu, Mosoru, Solinu i drugim klubovima, a trenirao je između ostalog Omladinca, Primorca i Uskoka.