Subota, 10.09.2005.

OTKRIVEN SPOMENIK FRA PAVLU VUčKOVIćU

Danas je svečano otkriven spomenik fra Pavlu Vučkoviću, djelo našeg poznatog umjetnika Kuzme Kovačića, u Gradskom parku kod fontane. Otkrivanju su nazočili alkari i alkarski momci, klapa Sinj, Sinjska limena glazba, Dražen žanko, predsjednik Matice Hrvatske Igor Zidić, predsjednk Matice Hrvatske ogranak Sinj fra Mirko Marić, dogradonačelnik Grada Sinja Snježan šentija i ostali svečani gosti i građani Sinja. Spomenik je blagoslovio sinjski župnik fra Neven Pavlinušić.

SVEčANA PRISEGA U VOJARNI KULA

Kiša je poremetila, ali i ne odgodila svečanu prisegu vojaka u vojarni Kula. Pred mnoštvom roditelja i prijatelja, vojnici trećeg ovogodišnjeg naraštaja svečano su prisegnuli pred svojim zapovjednicima iskazavši odanost domovini Hrvatskoj.

U ime načelnika glavnog stožera oružanih snaga RH vojake je pozdravio zapovjednik 4. korpusa HV general bojnik Mate Obradović. Svečanosti su nazočili između ostalih i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, načelnici i gradonačelnici iz Cetinskog kraja, crkveni velikodostojnici i drugi.

BLAGDAN SV. MIHOVILA U TRILJU

Tradicionalna Kulturno -zabavna sportska manifestacija Dani Svetoga Mihovila u Trilju otvorit će se danas poslijepodne, četvrtom revijom Triljskih mažoretkinja i njihovih gostiju. Defile središnjim ulicama Trilja najavljen je za 16 sati.
Nastavak programa revije u Triljskoj sportskoj dvorani zakazan je za predvečernje sate, a sve skupa uz goste i triljane program otvorenja potrajat će do kasnijih večernjih sati.


MISA ZADUšNICA U OGORJU

U nedjelju 11. rujna u 11 sati održat će se u Ogorju Gornjem u zaseoku LESKUR misa zadušnica za pobijenu hrvatsku vojsku zarobljenu u Dicmu krajem listopada 1944 godine. Zarobljeni vojnici bili su s područja općine Hrvace, Dicma i Muća. Misu će predvoditi Fra Stipe Bešlić župnik Ogorja koji poziva prijatelje i vjernike da uveličaju obilježavanje pogibje vojnika.

USPON NA SVILAJU

Povodom dana Općine Hrvace planinarsko društvo Svilaja u nedjelju 11 rujna organizira uspon na planinu Svilaju. Okupljanje zainteresiranih je u 9 sati kod planinarskog doma Orlove Stine.

SPORT

U sklopu nogometnog turnira za dane Svetog Mihovila na športsko-rekreacijskom centru "Zdenko Pavela Cato" u čaporicama održavaju se kvalifikacijske utakmice.

Danas poslijepodne u 15 sati: Vedrine-Nova Sela, 16,30: Turjaci-Brodarić Košute i 18 sati Košute Odrljini-Trilj dva.

Sutra turnir nudi takodjer tri utakmice: 15,00 sati Jabuka-Košute Dukići, 16,30 Vojnić-Budimiri i posljednja utkamica 18 sati čaporice Mladi -čaporice Veterani.

VRIJEME

U nastavku dana postupno smirivanje vremena. Temperatura zraka oko 24 stupnja Celzijeva.