Petak, 10.08.2007.

FOTOGRAFIJE SA 292. ALKE

292. Alka - 2007

U fotogaleriju su dodane fotografije sa 292. Alke. Autori fotografija su Branko čović i Ilija Veselica

"OPSADA SINJA-BITKA NA GRADU"



Drugu godinu za redom na sinjskoj tvrđavi održat će se predstava «Opsada Sinja- Bitka na gradu». Glumci su kao i prošle godine alkari i članovi sinjskog pučkog kazališta. Redatelj predstave Bruno Barać kaže kako je gotovo sve ostalo isto osim problematične lokacije kojom prošle godine nisu bili zadovljni gledatelji.
Predstava će se održati večeras na tvrđavi u 21,00 sat.

SVEčANOST U LITRINOM OBORU

Prigodom 320-te godišnjice dolaska s Livanjskog područja u Sinjski kraj plemena Milanović, u nedjelju će se održati prigodna svečanost u Litrinom odboru. U nedjelju će biti i svečano otvorenje spomenika akademskog kipara Roberta Jozića kaže jedan od organizatora Dušan Milanović - Litre.
U kulturno zabavnom dijelu programa nastupiti će i kulturno umjetnička društva s područja Cetinskog kraja.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

U Glavicama je upravo počeo memorijalni nogometni turnir «Mirko Perić» za dječake uzrasta 93., 95. i 97. Na turniru će nastupiti 500 - tinjak dječaka iz Hajduka, Junaka, Tekstilca, OSK-a, čaporica, Vrlike, Omladinca, Orkana i Glavica. Završnica će se igrati u nedjelju, od 16,00 sati. U pauzi između dva finala susreta igrat će se utakmica između veterana Glavica i Hajduka.
Turnir se igra u okviru «Dana alke i Velike Gospe».

Danas poslijepodne U Hrvacama je trebao početi festival ekstremnih sportova Hrvace 2007, kojeg organiziraju Klub slobodnog letenja Pegaz Hrvace i klub Carpe diem iz Hrvaca, uz potporu Turističke zajednice grada Sinja. Zbog loših vremenskih prilika, doznajemo od organizatora, festival se odgađa do sljedećeg vikenda.

Na sinjskom hipodromu sinoć je počeo motosusret u organizaciji motokluba Streetrunners. Večeras će u glazbenom dijelu programa nastupiti grupe Divlje jagode i Hard Time. Cijena ulaznice je 30 kuna.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje animirani film "Shrek 3.", koji je sinkroniziran na hrvatski jezik. Film se prikazuje u dva termina: u 18,00 sati i u 20 sati i 30 minuta.

OBAVIJEST

REžIM PROMETA POVODOM BLAGDANA VELIKE GOSPE

15. KOLOVOZA 2007. GODINE Uoči blagdana Velike Gospe, i ove godine će tisuće hodočasnika dana 14/15.kolovoza tradicionalno hodočastiti Gospi Sinjskoj prema gradu Sinju, gdje se 15.08. održava središnja vjerska svečanost.

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika očekuje se s područja Splita i Solina, a kretat će se žC-6253 (stara cesta Solin-Klis), zatim ispod nadvožnjaka Kurtovići, cestom kroz industrijsku zonu Podi, do izlaza na D-1 istočno od tunela Orgus na Križicama, te dalje cestom D-1 Dicmo - Brnaze - Sinj; zatim s područja Imotskoga i Omiša, koji će se kretati D-60 (Imotski - Cista Provo -Brnaze), žC-6148 (Bisko - Trilj), D-62 (šestanovac - Blato na Cetini) i žC-6150 (Blato na Cetini - Nova Sela - Ugljane).

Obavještavamo hodočasnike da se kreću isključivo gore naznačenom trasom, uz zabranu kretanja autocestom A-1 (Vrpolje - Dugopolje -šestanovac) i D-1 (brza cesta Solin - Klis - Dugopolje - Križice), te ukazujemo na obvezu kretanje uz lijevi rub kolnika, da se kreću u kolonama odnosno grupama, da odjenu svjetliju odjeću i obuću, ponesu svjetleće baterijske lampe zbog bolje uočljivosti i poštuju upute i naredbe prometne policije.

Za vozače vrijedi zabrana prometovanja žC-6253 (stara cesta Solin-Klis), dana 11.08. i 14.08.2007. godine, od 20,00 sati dok bude potrebe, osim za vozače koji stanuju uz žC-6253, koji će biti upućeni na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin - Klis-Dugopolje). Upozoravamo vozače na opreznu vožnju, poštivanje uputa i naredbi prometne policije.

Također, upozoravamo vozače na oprez u vožnji cestama D-60 (Brnaze - Cista Provo -Imotski), D-62 (Dugopolje - Bisko - Blato na Cetini), žC-6148 (Bisko - Trilj) te na ostalim prometnicama na širem području Sinja.

Vozačima u tranzitu sugeriramo korištenje autoceste A-1 (Dugopolje - Vrpolje -šestanovac) i državne ceste D-1 (brza cesta Solin - Klis - Dugopolje), te alternativne pravce prema Kninu i Drnišu cestama D-511, D-56 i D-33.

Navedene obavijesti vrijede i za dan 11./12.08. 2007.godine, a povodom hodočašća mladih koje je organizirano iz Solina i Ciste Velike, dana 11. kolovoza 2007. god. u večernjim satima.
IZVOR: PU SD

KRONIKA 92

PP SINJ, 09.08.2007.g. u DZ Sinj liječničku pomoć je zatražila pedesetjednogodišnjakinja koju je pas pasmine šarplaninac ugrizao za nogu. Protiv vlasnika slijedi PP po čl. 30 ZOPPJRM.
IZVOR: PU SD