Četvrtak, 10.08.2006.

BLAGDAN VELIKE GOSPE

Uoči blagdana Velike Gospe brojna su hodočašća vjernika u sinjsko marijansko svetište. Danas su hodočastili vjernici iz Graba i Rude te Karakašice i Suhača. Za sutra su najavljena hodočašća vjernika iz čitluka i Jasenskog za koje će se održavati misa u 7 sati i 30 minuta dok je misa za Bitelić, Zasiok, Vučipolje, Ugljane, Strmendolac i čaporice te čiovski Okrug. Svete mise predvodi i propovijeda fra Branko Zebić Karmelićanin.

Za nedjelju je najavljeno i hodočašće mladih svetu misu u 6 sati predvoditi će i propovjedati mons. Ivan čubelić.

Od 6 kolovoza u 18 sati i 30 minuta u crkvi se održava i devetnica Gospi Sinjskoj, a potom sveta misa u Svetištu, koju direktno prenosi i Radio Sinj.

Uoči blagdana Velike Gospe u crkvi su počele i ispovjedi. Ispovjediti se može svakoga dana od 6,30 do 12 sati, i u poslijepodnevnom termminu od 16 do 20 sati.

OBAVIJEST ZA PčELARE

Pčelari županije splitsko -dalmatinske organiziraju skup na kojem će biti riječi o novim poticajima za pčelare. Skup za sve zainteresirane održati će se u nedjelju 13. kolovoza u dvorani općine Otok s početkom u 12 sati.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."

U Sklopu sinjskog kulturnog ljeta za danas je najavljeno otvaranje izložbe slika Akademske slikarice Koraljke Kovač u galeriji Galiotović s početkom u 21 sat.

U palači Tripalo otprije nekoliko dana otvorena je i vrlo zanimljiva izložba slika naše umjetnice Ede Kerekeš koja je izložila oko 30 djela uglavnom s motivima Sinja.


U petak u 20 sati u hotelu Alkar bit će predstavljanje monografije "SINJSKA KOšARKAšKA BAJKA" autora Sretena Ugrina i suautora Filipa Modrića.

Oktanska groznica ponovo trese Sinj. Od četvrka 10. pa do 13. kolovoza s epicentrom na Gradskom hipodromu održava se Moto-party sinjskih"STREETRUNNERS"-a. Uz moto igre i bogati izbor gastronomske ponude zabavljat će vas:
četvrtak-domaće rock snage
petak-Psihmodopop
subota-"Atomsko sklonište"
Suorganizator:
Grad Sinj
Generalni pokrovitelj:
Kaltenberg pivovara
Zlatni sponzor:
K.W.S.O.
Medijski pokrovitelj:
Radio Sinj

SPORT

U petak u 18 sati počinje Međunarodni košarkaški turnir za godište 1991., a sudjeluju šibenik, Adriatik Split, Itri iz Italije i domaćin Alkar

U okviru sinjskog ljeta započelo je Otvoreno prvenstvo Sinja u tenisu koje se održava na teniskim terenima.

VRIJEME

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U Dalmaciji uz više oblaka ponegdje kiša i pljuskovi s grmljavinom, a sredinom dana i poslijepodne oni su mogući i u ostalim krajevima. Vjetar većinom slab, povremeno umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će na otvorenom moru puhati većinom umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu sjevernog i dijela srednjeg Jadrana slaba do umjerena, mjestimice i jaka bura, na južnom prijepodne još jugo, a zatim će okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. Najviša dnevna temperatura između 22 i 27, duž obale od 26 do 30 Celzijevih stupnjeva.