Petak, 10.07.2015.

‘Tebi, u čast, Majko, Gospe Karmelska!’



Povodom blagdana Gospe Karmelske, koji se slavi 16. srpnja, Turistička zajednica grada Trilja organizira prigodni program ‘Tebi, u čast, Majko, Gospe Karmelska!’ koji će se održati ovoga vikenda.
Sutra u 20 sati u Muzeju triljskog kraja održat će se ‘Koncert marijanskih pjesama’ na kojem će nastupiti Pučki pivači ‘Sv. Cecilija’ Kaštel Lukšić i Župni zbor ‘Sv. Mihovila Arkanđela’ Trilj.
U utorak, 14. srpnja u 20 sati u Muzeju triljskog kraja bit će otvorena izložba slika ‘Gospin put od Rame do Sinja’, na kojoj će biti predstavljeni radovi članova likovnih udruga iz Rame i Trilja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Posveta novog oltara u crkvi svetog Martina u Rudi



U nedjelju, 12. srpnja s početkom u 10 sati u crkvi svetog Martina u Rudi biti će posveta novog crkvenog oltara.
Novi oltar posveta je svetom Martinu biskupu, a donirana sredstva za njegovu izradu darovao je Ivan Rosandić (Levan). Novoizgrađeni oltar posvetiti će msgr. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvoreno pismo – zahtjev za očitovanjem UHBDDR-a

Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata uputila je otvoreno pismo – zahtjev za očitovanjem na pismo upućeno 9. lipnja ove godine, koje su braniteljske udruge s područja Sinja uputile Upravnom odboru Viteškog alkarskog društva, Zamjenici gradonačelnika Grada Sinja i gvardijanu Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: Večeras počinje 13. humanitarni motoparty



U Gradskom parku u Trilju ovog vikenda održat će se 13. humanitarni motoparty kojeg organizira Moto-klub ‘Noćni jahači’ Trilj.
Publiku će večeras zabavljati sinjski bendovi M.O.R.T. I Car i oni, a sutra navečer posjetitelji će moći uživati u hitovima legendarnih AC/DC i ZZ Top-a u izvedbi Trio i Cover banda te u nastupu zagrebačkog turbofolk-punk wellness spa benda Brkovi. Osim koncerata, organizatori pripremaju atraktivne moto-igre te bogatu gastronomsku ponudu. Cijena ulaznice u večeras će biti 10, a sutra 30 kuna. Dio sredstava od ulaznica, hrane i pića, triljski bikeri donirat će Centru za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ u Vrlici.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rezultati prvog dana ‘Sinjskih maligana 2015.’

Jučer je započeo ovogodišnji malonogometni turnir ‘Sinjski maligani 2015.’ Gledatelji su mogli uživati u ukupno pet utakmica. Turnir će se nastaviti i danas sa početkom u 20,15 sati, a odigrat će se ukupno 4 ogleda.

Rezultati (09.07.2015):
Hladno pivo – Pekara Šaribok 1:3
Citolit kamen – C.B. Faraon Kaštel Lukšić 1:9
C.B. Fontana – Maligani 4:0
Coko – Ortopedska pomagala Corporis 2:2(2:3p)
Good morning Vietnam – Bijeli anđeli 5:1

Večerašnji ogledi:
(20:15h) MNK Hrvace C.B. Puls – TCK
(21:00h) 104 Dalmatinca – 300
(21:45h) Prolić gradnja C.B. Bingo – Suhač Commerc
(22:30h) C.B. Ferata – Crni vitezovi
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Visoke temperature zraka povećale opseg posla Hitne pomoći

Cetinski kraj, kao i ostatak Hrvatske, proteklih dana zahvatio je val ljetnih vrućina. Tako je jučer na meteorološkoj postaji u Glavicama izmjerena i najveća ovogodišnja temperatura zraka od 36,5 stupnjeva Celzijevih.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR