Utorak, 10.07.2012.

Izbio požar na Radošiću!


Požar koji je nešto poslije 13 sati izbio na području Radošića i dalje je aktivan, no stavljen je pod nadzor.

'Požar je zbog vjetra odmah zahvatio krošnju borove i hrastove šume. Kompletan požar gori između kuća, no za sad je stavljen pod nadzor i nijedna kuća nije izgorjela. Najbitnije je da nitko nije stradao i nadam se da će za sat-dva požar biti lokaliziran', kazao je zapovjednik DVD-a Sinj Stipe Ančić.
Požar je gasilo 40-ak vatrogasaca DVD-a Sinj i DVD-a Trilj sa 14 vozila, a pomoć pri gašenju dale su i zračne snage – dva air-tractora i helikopter.
Požar se bio približio kućama na 20-ak metara, no vatrogasci su ipak uspjeli spriječiti daljnje širenje vatre.
Kako saznajemo, izgorjelo je oko 15 hektara borove i hrastove šume i trave. Prema posljednjim informacijama, stanje se polako smiruje.

IZVOR: WWW.FERATA.HR 

Fotografije možete pogledati u foto galeriji.

Kronika 192

Jučer je u PP Sinj dovršeno kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakom iz Sinja zbog utvrđene sumnje da je izvršio provalu u obiteljsku kuću u Sinju iz koje je otuđio zlato koje je naknadno prodao njemu nepoznatoj osobi u Dugopolju za veći novčani iznos. Protiv njega je podneseno Posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Adulticidna dezinsekcija u Otoku

Djelatnici Likomed veterine sutra će na području općine Otok u ranim jutarnjim satima (između ponoć i 5 sati) izvršiti adulticidnu dezinsekciju komaraca. Dezinsekcija će se obaviti ULV metodom s vozila, preparatom iz skupine petroida. Mole se stanovnici, a posebno oni koji boluju od plućnih i alergijskih bolesti sa u to vrijeme zatvore svoje prozore. Mole se i pčelari da uklone pojilice s košnica te spriječe izlazak pčela iz košnice tijekom sljedećih 48 sati.
Za sve informacije građani se mogu javiti na broj telefona Likemed veterine 701-400
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Upis u Školu ragbija

Pozivamo sve djevojčice i dječake godišta  1999. do 2005. koji žele trenirati ragbi da se mogu uključiti u „LJETNU ŠKOLU RAGBIJA“, koju organizira Ragbi klub Sinj.
Upisi i treninzi su od 10.srpnja na dalje, svakog utorka i četvrtka u 19,00 sati na ragbi igralištu SC “I. Poljak Sokol i A.Alčić“ Sinj.
Za polaznike su osigurani izuzetno dobri uvjeti za rad. Stručno vodstvo, oprema i rekviziti, te korištenje prostorija kluba: svlačionice, kupaonice i kuhinja, te dovoljne količine hladnih napitaka. Sobom ponijeti sportsku opremu i ručnik.
Po završetku škole polaznici će biti registrirani pri Hrvatskom ragbi savezu  i uključeni u postojeće kategorije natjecateljskih ekipa.

Da posjetimo.
Polaznici Male škole ragbija koji su istu netom završili, njih 30  od 40-ak u kategorijama do 10 i 12 godina  već su odigrali svoje prve službene utakmice i trenutno su u postupku registracije  pri HRS-u te tako postaju ravnopravni članovi Hrvatske ragbi obitelji.
Sva ova događanja su pripreme za  prvo veliko takmičenje nakon ljetne stanke,   Sinjski Turnir kadeta i juniora koji se tradicionalno igra  koncem kolovoza i početkom rujna  u sklopu Dana Alke i Velike Gospe.
IZVOR: WWW.FERATA.HR