Subota, 10.07.2010.

Počela gradnja prvog poslovnog objekta u GZKNakon dvadesetak godina planiranja, rasprava i čekanja jučer, 9. srpnja, konačno na Kukuzovcu počela gradnja prvog poslovnog objekta u GZK. Polaganjem kamena temeljca svoj objekat počela je graditi zagrebačka tvrtka “ALCA Zagreb”. Uz nazočnost brojnih gostiju, poduzetnika, gradskih vijećnika i predstavnika ostalih jedinica lokalne samuprave, vrpcu je svečano prerezao i položio temeljni kamen gradonačelnik Ivica Glavan.

Ovo je dan koji su sanjale generacije Sinjana i Cetinjana, ovaj kamen kojeg polažemo temelj je naše budućnosti i razvoja cijelog kraja kazao je u pozdravnom govoru gradonačelnik Glavan. Mi smo sretni što ovakva jedna tvrtka otvara svoj novi pogon ovdje na Kukuzovcu, vjerujemo i duboko se nadamo da će se iz dana u dan smanjiti naša nezaposlenost, rekao je Glavan te na kraju se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta snova.

Ovoj svečanosti nazočilo je i izaslanstvo županije u kojem su bili dožupani Visko Haladić i Luka Brčić i pročelnik Ivan Udovičić.

Nakon položenog kamena temeljca, isti je blagoslovio gvardijan fra Bože Vuleta, naglasivši da je ovo trenutak za nadu i molitvu i zahvalu Bogu.

Memorijalna regata u spomen na poginule i umrle branitelje Cetinskog kraja

Članovi udruga Izviđača Vitezovi Sinj, branitelja liječenih od PTSP-a i Veterana 126. brigare, na rijeci Cetina sudjeluju u dvodnevnoj memorijalnoj regati u spomen na poginule i umrle branitelje Cetinskog kraja. Ovo je prva regata, koja je krenula jučer od mosta na Panju. Sudionici će danas, 10. srpnja, prijeći drugu dionicu, od Đala do Omiša.

Vrličko ljeto 2010.-Dani Milana Begovića

Svečanim otvaranjem u 20,30 sati u Vrlici počinje Vrličko ljeto 2010.-Dani Milana Begovića. Prigodni kulturno – umjetnički program održat će se na Česmi, na kojoj će se do 4. kolovoza održati nekoliko predstava i priredbi. Najatraktivnija je izvedba opere splitskog HNK „Ero s onoga svijeta“, koja je na programu 31. srpnja.

"Svi me vole, samo tata ne“

Dramska sekcija Društva „Košuta“ iz Košuta večeras će, po treći put ove godine, izvesti predstavu „Svi me vole, samo tata ne“. Predstava će se održati kod OŠ Košute s početkom u 21,00 sati. Ulaz je slobodan.

Obavijest

Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, "Likomed veterina", na području grada Trilja i pripadajućih mu naselja, rano ujutro, između 2 i 5 sati, provodit će adulticidnu dezinsekciju komaraca, i to ULV metodom s vozila.
Mole se građani, posebno koji boluju od plućnih i alergijskih bolesti, da noćas od 1 do 5 sati zatvore prozore kako bi spriječili ulazak insekticidnog dima u domove. Upozoravaju se i pčelari da uklone pojilice s košnica i spriječe izlazak pčela iz košnica sljedečih 48 sati.

Kronika 93

U požaru koji je izbio sinoć oko 20 sati na Karaguši u Sinju izgorilo je oko 2 tisuća metara kvadratnih trave.

Stanje na cestama

Na autocesti A 1, između čvorova Ogulin i Bosiljevo, vozi se usporeno u smjeru Zagreba kod odmorišta Dobra, zbog čišćenje kolnika nakon prometne nesreće, a zbog prometne nesreće na 33. i na 36. km, na dionici Jastrebarsko-Karlovac, promet ide otežano u smjeru Karlovca.

Zbog gustog prometa na dionici autoceste A 1, između Zagreba i Jastrebarskog, vozi se u koloni.
Kolona vozila duga je oko 6 km, a kreće se usporeno već na Zagrebačkoj obilaznici (A 3) od čvora Jankomir prema naplatnim postajama Lučko. Vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila, te ih molimo za strpljenje.

Na svim cestovnim pravcima prema moru promet je pojačan, na nekim dionicama i vrlo gust. Posebice na autocesti A 1, od Zagreba prema Karlovcu, te dalje prema Dalmaciji, Istri i primorju, duž cijele A 2 Zagreb-Macelj u oba smjera, kao i na staroj karlovačkoj cesti, duž Jadranske obale, Ličke magistrale, te na prilaznim cestama turističkih središta. Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, promet teče usporeno od čvora Oštrovica prema otoku Krku. Pojačan je promet i u smjeru Zagreba na dionici Bosiljevo-Zagreb. 

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona je danas do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj. Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrana.
IZVOR: HAK