Petak, 10.07.2009.

"CAC SINJ 2009."

Prijavnice za Izložbu pasa CAC HR-Sinj 2009. možete preuzeti ovdje.

ODRžANO 1. NATJECANJE ORAčA SPLITSKO-DALMATINSKE žUPANIJEU sinjskom polju na predjelu Muša održano je je 1. županijsko natjecanje orača. Na natjecanje se odazvalo 17 orača iz cijele županije.
Rezultati sa 1. natjecanja orača Splitsko-dalmatinske županije održanog u Sinju 9. srpnja 2009.
1. Frano Mateljan
2. Zdravko Meter
3. Mate Jukić-Bračulj
4. Ante čalo
5. Ranko Marević
6. Jure Svalina
7. Ante Kapetanović
8. ćiril Klapež
9. Alberto žuro
10. Lado Mandac
11. Mislav Klapež
12. Mate Putnik

ODRžAN SASTANAK DOGRADONAčELNICE GRADA SINJA ELENE PERKOVIć-PALOš SA POLJOPRIVREDNICIMA IZ SINJSKOG KRAJA

Dogradonačelnica Sinja Elena Perković-Paloš održala je radni sastanak sa poljoprivrednicima iz Sinjskog kraja. Tema sastanka bila je skori istek zakupa i Program korištenja državnog poljoprivrednog zemljišta. Gotovo svi prisutni izrazili su nezadovoljstvo dosadašnjim zakupom, te iskazali potrebu za davanjem zakupa na 10 do 20 godina. Na sastanku se govorilo i o kvaliteti tla u sinjskom polju, potrebi za otkupnom stanicom, uređenju puteva do oranica te potrebi stručne službe za poljoprivredu.

SASTANAK GRADONAčELNIKA SINJA IVICE GLAVANA I UPRAVE VAD-a

Alkarska uprava i gradonačelnik Grada Sinja Ivica Galavan potvrdili su neupitnost da se galerija s donacijom umjetničkog opusa akademskog kipara Stipe Sikirice gradu Sinju trajno smjesti u Alkarskim dvorima. Do sljedećeg tjedna gradonačelnik Ivica Glavan trebao bi definirati sve odrednice ugovora o ovoj donaciji, a Galerija bi trebala biti otvorena 8. kolovoza na dan čoje.

BISKUP VLADO KOšIć PRIMIO DELEGACIJU VAD-a

Delegaciju VAD-a na zagrebačkom Kaptolu primio je u ime službeno odsutnog kardinala Josipa Bozanića, pomoćni zagrebački biskup Vlado Košić, kojemu će i službeno biti uručena pozivnica za ovogodišnju Alku.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2009."

Gradsko vijeće Grada Sinja na 2. sjednici održanoj 06.srpnja donijelo je program Kulturno zabavne i športske manifestacije"Dani Alke i Velike Gospe 2009 godine. Program će službeno i svečano biti otvoren 16.srpnja kada će biti i tradicionalna pučka fešta "Sinjska noć".

15.07. srijeda
Predstava "Legenda o svetom Muhli"- kazališna družina "Histrioni", Gradsko kino, 21:00

16.07. četvrtak
Izložba slika ak. Slikara Josipa škerlja, Galerija Galiotović, 20:00


17.07. petak
Svečano otvaranje "Dana Alke i Velike Gospe 2009. godine" i pučka fešta - Sinjska noć, Trg kralja Tomislava, 21:30
Festival urbanog zvuka- SARS 17.07.-18.07. Košarkaško igralište, 22:30
Brnaški dernek 17.07.-19.07. Meljača, 17:00
...

OBAVIJEST

Organizatori natjecanja pjevača amatera "Mikrofon je vaš" pozvali su svu zainteresiranu djecu na audiciju koja će se održati u ponedjeljak 13. srpnja s početkom u 10 sati u prostorijama Gradskog kina.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje veliki ljetni hit "Transformers-osveta poraženih". Početak filma je u 20,30 sati.

"TRILJSKO LJETO"

Ovog vikenda na predjelu Gaz, Moto klub "Noćni Jahači" organiziraju 7. tradicionalni Moto susret. Pored defilea motorista središnji događaj je subotnji nastup poznate rock grupe "Psihomodo Pop" u 22 sata.

Tradicionalno Triljsko kulturno nastavlja se u ponedjeljak 13. srpnja,kada će se u muzeju Triljskog kraja otvoriti izložba ručnih radova triljskih žena na temu "Gospa majka ljubavi" povodom blagdana Gospe Karmenske. Izložba će biti otvorena u 20 sati a svaki dan posjetitelji mogu je pogledati od 09 do 14 sati. Dodajmo ovomu i vijest kako će 15. srpnja na triljskoj ljetnoj pozornici u gradskom parku biti večer klapske pisme na kojoj će nastupiti ženska klapa Mendula iz Kaštela, klapa Trilj i klapa Sv. Juraj.

"STARA JE šKRINJA OTVORENA"

Danas i sutra u Muću se održava tradicionalna 8. Međunarodna smotra folklora pod nazivom "Stara je škrinja otvorena". Ovu manifestaciju organizira KUD Branimir 888 iz Muća,a među 14 kulturno umjetničkih društava nastupit će i KUD Glavice s mlađom i starijom sekcijom. U oba dana program počinje u 20,00 sati.

OBAVIJEST

"Likomed veterina" obavijestila je stanovništvo općine Hrvace da se u ponedjeljak, 13. srpnja, početi sa dezinsekcijom muha. Dezinsekcija će se provoditi prskanjem i premazom otopine na bazi tiametoksana, sistemom od kuće do kuće i potrajat će nekoliko dana. Ukoliko se dogodi da se iz bilo kojega razloga nekoga preskoči iz Likomeda mole da im se obrate na broj 701-400 od 8 do 15 sati ili da se jave u Općinu.

SPORT

Jučer, 9. srpnja, je radni sastanak s gradonačelnikom Sinja održalo vodstvo Hrvatskog galopskog saveza i predstavnici svih galopskih klubova s područja Cetinskog kraja. Dogovorena je organizacija velikog Mediteran kupa, manifestacija koja će se održati 2.kolovoza na Hipodromu uz sudjelovanje konja i džokeja iz 13 mediteranskih zemalja.

U okviru 28. Brnaškog derneka održava se pozivni turnir u nogometu za veterane, u čast i spomen poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Turnir počinje u subotu, 11. srpnja, s početkom u 17,00 sati. Na turniru nastupa osam ekipa: Brnaze, 4. brigada, Otok, Tekstilac, Dicmo, Poljičanin ,čaporice i Dugopolje.

Sutra, 11. srpnja, će se s početkom u 10 sati u plavom salonu Gradskog stadiona održati izborna skupština NK Junak.