Ponedjeljak, 10.07.2006.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE SINJSKOG HDZ-a



Povodom prošlotjedne sjednice Gradskog vijeća kada su vijećnici oporbenog HDZ-a napustili istu, danas je Gradski odbor stranke priredio konferenciju za novinare na kojoj su nazočili predsjednik Jure Bitunjac, dopredsjednici Ivan Mijić i Miloš Balić te politički tajnik Tomislav Budimir, kao i dr Ivan Nasić.
Za temu su bile dvije zanimljive teze: nedemokratke odluke vladajuće Koalicije i njihove posljedice s posljednje sjednice vijeća i gospodarske aktivnosti oko Radne zone Kukuzovac.
Političkom retorikom predsjednik Bitunjac smatra kako je za sada propuštena prilika za normaliziranje situacije i odnosa vijećnika HDZ-a s vijećnicima vladajuće Koalicije u Gradskom vijeću.
Dr. Nasić je istaknuo kako je evidentno da u Gradskom poglavarstvu vlada nerad, nepotizam, zapošljavanje po podobnosti i slično.
U svezi Radne zone Kukuzovac zborio je dopredjednik Ivan Mijić istaknuvši kako se gospodarski radovi nisu maknuli s mrtve točke osim sumljivog natječaja koji je, prema njima, mazanje očiju javnosti.

FRA MATE MATIć NOVI žUPNIK OTOKA

Od prošlog vikenda župa u Otoku ima novog poglavara. To je fra Mate Matić iz Kamenskog koji će u narednom razdoblju obavljati dužnost župnika. Bivši, fra Ivan Dotur, odlazi na službovanje na Brač u župu Sumartin, a fra Mladen Prolić, inače do sada župni vikar Otoka, odlazi u jednu od župa u Imotskoj krajini.

DANAS POčEO DRUGI UPISNI ROK

Danas je krenuo i drugi upisni rok za srednjškolce. Dodajmo kako su četverogodišnji programi uglavnom popunjeni. Naime još deset mjesta ostalo je u Franjevačkoj Klasičnoj gimanziji.
Nepopunjena su zanimanja čije školovanje traje tri godine poput strojara, konobara, tokara i slično. Sutra će biti prikazani rezultati, a u srijedu upisi u nepopunjena mjesta.

VRIJEME


FOTO:ILE

Jutro je bilo pretežno vedro s temperaturom zraka izmedju 22 i 29 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana toplije s temeperaturom do 32 stupnja.