Srijeda, 10.06.2015.

Ususret blagdanu svetoga AnteBlagdan svetoga Ante Padovanskoga, koji je nebeski zaštitnik i suzašitnik više župa Splitsko-makarske nadbiskupije, slavi se 13. lipnja.

Posebno svečano bit će u najstarijoj župi Cetinskog kraja, u Turjacima. Trodnevna priprava vjernika sv. Anti u Turjacima počinje danas svetim misama koje počinuju od 18 sati i koje će naredna tri dana predvoditi don Marinko Jurašin, fra Antonio Mravak i fra Blaž Toplak. U petak, dan uoči sv. Ante poslije večernje svete mise upriličiti će se prigodni kulturno-umjetnički program novoosnovanog KUD-a Turjaci. Na sam blagdan sv. Ante, u subotu 13. lipnja, svetu misu u 7 sati služit će turjački župnik fra Mladen Marić, a u 8 sati cetinski dekan i župnik župe sv. Mihovila u Trilju don Stipe Ljubas. Središnje misno slavlje s procesijom u 10,30 predvodit će fra Bože Vuleta, a poslijepodnevnu svetu misu i blagoslov djece i ljiljana predvodit će fra Miroslav Ančić.

Svečanim misnim slavljem i drugim programom svetkovina svetog Ante upriličiti će se i na Ugljanima, gdje je ovaj svetac zaštitnik mjesta.

U sinjskoj crkvi trodnevna priprava počinje danas u 19 sati, a na sam blagdan svetog Ante svete mise u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se u 7, 8, 9 i u 18 sati kada će biti blagoslov djece i ljiljana.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Splitu večeras javna tribina u čast 300. Alke

U sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice u Splitu danas s početkom u 19,30 sati održat će se javna tribina povodom 300. obljetnice Sinjske alke.
Gosti predavači bit će fra Gabrijel Jurišić, dr.sc Marko Rimac i sinjski gradski vijećnik Miro Bulj.
Organizatori tribine su bivši studenti Filozofskog fakulteta u Splitu koji su osnovali svoju udrugu kako bi i na ovakav način očuvanja hrvatske tradicije promicali ugled Filozofskog fakulteta kroz izgradnju suradnje između sadašnjih i bivših studenata.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Lucija Ivišić pobjednica dječjeg festivala u Košutama

Dani Košuta 2015. se polako odbrojavaju. Treći dan manifestacije bio je rezerviran za dječje festival ‘Mikrofon je Vaš’ i to šesti po redu. Na školskom igralištu upriličena je jedna lijepa i po običaju izuzetno dobro posjećena večer.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Turjaci: “Sve za prezime” odnio Centar

Pobjednici sedmog po redu malonogometnog turnira po prezimenima (SVE ZA PREZIME) u čast zaštitnika Sv. Ante potpuno zasluženo je ekipa BARAĆ-ANČIĆ-MARKOVIĆ-PERKOVIĆ, umjetničkog imena CENTAR, koja je uvjerljivo deklasirala sve svoje protivnike.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

“Ideja hrvatske države ideja je mog života…”Kao što smo već najavili, 18. lipnja u Alkarskim dvorima održat će se simpozij pod nazivom Tripalovi dani u Sinju.
Brojni ugledni gosti iz svijeta znanosti, politike i publicistike, tom će prigodom govoriti o životu Ante Mike Tripala i temeljnim načelima i vrijednostima koje je zastupao.
U susret ovom simpoziju, odlučili smo objaviti završni izvadak iz govora Mike Tripala u kojemu on sam sažeto i vjerno oslikava dvije ideje koje je dosljedno živio – ideju socijaldemokracije i ideju hrvatske države.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR