Petak, 10.06.2011.

Počinju upisi za obuku neplivača

Od ponedjeljka, 13. lipnja, na Gradskom bazenu Sinj počinju upisi djece za obuku neplivača, školu plivanja i vaterpolo sekciju.
Na obuku neplivača upisuju se djeca starosti od 5 godina, koja će biti raspoređena u dvije grupe po 15-ero djece. Obuka će trajati 15 sati,  održavat će se tijekom prijepodneva.
Prijave za upise na broj telefona 095 513 1996.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prioćenje Odbora gradske organizacije HSS-a Sinj

Poštovane sugrađanke i sugrađani, nakon proteka polovice mandata za obnašanje vlasti u našem Gradu, Nezavisna lista dr. Stipislava Jadrijevića s koalicijskim partnerima dovela nas je do trenutka kada se treba zapitati: „Zar smo im za ovo ukazali povjerenje“?

U prilog ovom pitanju dajemo Vam samo nekoliko činjenica:
Gradski Proračun u 2010. godini ostao je kraći za nova 3,5 milijuna kuna u odnosu na plan, nalaz državne revizije lošiji je nego lani, ali su zato dosljedno provedene promjene radnih mjesta politički nepodobnih radnika po principu „naših i vaših“ kao što su to prilikom potpisivanja koalicijskog sporazuma partneri i najavljivali.

...

Priopćenje liste HDS-HČSP-AHSP

'Potaknuti ponižavajućim tekstom kojim se SDP-HNS obraća građanima povodom izbora za MO koji se održavaju u nedjelju 12. 06., smatramo potrebnim iznijeti nekoliko nepobitnih činjenica.
SDP je imao predstavnika i u MO Grada Sinja, gosp. Breku koji je bio i predsjednik istog. Do danas nikome nije jasno zašto se uopće kandidirao jer jedino što je uradio bilo je da ništa nije ni pokušao raditi. Gospoda iz SDP-a sada prosvjetiteljski nabrajaju što mu je bila dužnost, ali su mu izgleda to 'zaboravili' reći i eto, sada se sjetili držati lekcije građanima. Što više, oni krajnje bezobrazno traže da građani glasaju za njih. Ne libe se vrijeđati te iste građane tvrdeći kako 'Građani nisu dovoljno upoznati s nadležnostima i mogućnostima koje imaju i mogu ostvariti kroz svoj MO'. Eto, oni će nas učiti pameti jer za SDP i HNS građani su ni manje ni više nego glupi i nemaju pojma što su to MO.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Klapa Sinj na europskom festivalu

Klapa Sinj predstavlja Hrvatsku na 32. europskom radijskom festivalu (EBU), koji se od danas do nedjelje održava u Opatiji, u organizaciji Hrvatskog radija i Opatijskog festivala. Na festivalu sudjeluju glazbenici, ansambli, solisti ili sastavi, koje su odabrale njihove središnje nacionalne radijske kuće. Riječ je o festivalu europske i svjetske glazbe temeljene na folklornoj tradiciji.
Festival se svake godine održava u drugoj europskoj zemlji, u organizaciji Europske radijske unije. 
Ove će godine na festivalu sudjelovati 20 vrsnih izvođača iz 17 europskih zemalja i gosti iz Južne Koreje.
Uz Klapu Sinj, Hrvatsku će predstavljati i tamburaški sastav Kristali iz Županje.
Klapa Sinj nastupit će sutra u 22 sata na ljetnoj pozornici. Izložbeni prostor Grada Sinja, s autohtnonim suvenirima i odjevnim etno kreacijama, koji će biti postavljen za vrijeme održavanja festivala, uredit će članice zadruge 'Vridne ruke žena Cetinskog kraja'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Moto party u Otoku

Moto klub Noćna mora Otok, organizira trodnevni moto party u Otoku.
Moto party počinje večeras i održavat će se do nedjelje, na Kerepu, uz rijeku Cetinu. Večeras nastupaju rock grupe Embrio i Dukes of Hazzard, a sutra su na programu moto igre i defile koji će početi u 17,30 sati. U glazbenom dijelu programa sutra će nastupiti rock grupa Prohibity te Marijan Ban i Diktatori.
Ovo je treći po redu moto party koji se održava u organizaciji MK Noćna mora, a dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je za humanitarne svrhe.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima mjestimice na sjeverozapadu zemlje, u Lici i Gorskom kotaru.

Zatvorena je državna cesta D1 između Knina i Gračaca, zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac i obratno, ili autocestom A1.

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko brzina je ograničena na 40 km/h (do 15.06.).

Na Jadranskoj magistrali (D8) preko Masleničkog mosta vozit će se naizmjence od 08:00 do 17:00.

Na autocesti A1 od vijadukta Božići do tunela Čelinka vozi se dvosmjerno.
IZVOR: HAK
...