Srijeda, 10.06.2009.

"TIJELOVO"

Sutra, 11. lipnja, je Tijelovo katolički blagdan. Slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva. U Hrvatskoj je neradni dan. Svete mise u Crkvi čudotvorne Gospe sinjske služe se u 7,8,9 i 19 sati, dok će tijelovska procesija biti poslije mise u 9 sati.

PROSVJED UDRUGE MLJEKARA DALMACIJE

Nezadovoljni stanjem u poljoprivredi, neisplaćenim poticajima i visokim kreditnim kamatama danas su u Cetinskom kraju kao i u ostalom dijelu Hrvatske održani prosvjedi seljaka. Kolona s traktorima pošla je u 11,00 sati iz Hrvaca prema Kukuzovcu, a zatim na sinjski Hipodrom gdje su završili prosvjed u 12,17 sati. Organizatori ovoga prosvjeda Udruga mljekara Dalmacije nada se da će se stanje nakon prosvjeda popraviti kaže ispred prosvjednika Ivan Putnik.

Oko 14 sati ispred Ministarstva poljoprivrede došlo je 200-tinjak prosvjednika sa traktorima, a do kraja dana očekuje ih se još 800 iz svih djelova Hrvatske. Policija na ulazu u Zagreb preusmjerava traktore, a oko 14 sati prosvjednike su prevozili i autobusima do Vukovarske ulice gdje je središte prosvjeda. "Mi samo tražimo otkupnu cijenu mlijeka od 3,8 kuna po litri. To nam je tako obećano u vremenima kada smo dogovarali kredite i programe za proizvodnju. S ovog mjesta nećemo se pomaknuti dok to ne isposlujemo. Obećanja se moraju ispuniti", rekao je jedan od organizatora prosvjeda ispred Ministarstva poljoprivrede u kojem danas nema ministra Pankretića. U znak prosvjeda, izliveno je oko pedesetak litara mlijeka ispred zgrade.

OBAVIJEST

Danas počinje isplata mirovina za svibanj 2009. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, objavio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

TRODNEVNICA SVETOM ANTI

U Turjacima danas, 10. lipnja, u 18,00 sati počinje trodnevnica Svetom Anti, zaštitniku župe. Misu će predvoditi fra Mirko Marić uz asistencuiju mjesnog župnika fra Petra Vučevića.

AKCIJE DARIVANJA KRVIGradsko društvo Crvenog križa Sinj organizator je dviju ovotjednih akcija darivanja krvi.
U suradnji s Klubom dragovoljnih davatelja krvi Hrvace akcija će se u petak, 12. lipnja, od 9 do 13 sati održati u Hrvacama, u restoranu Vreba.

Klub dragovoljnih darivatelja krvi iz Otoka i otočki bajkeri suorganizatori su akcije koja će se održati u subotu, 13. lipnja, od 8,00 do 12,00 sati u Otoku, u restoranu Džimbeg.

Na akcije su pozvane sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života, kako bi se prikupilo što više doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.

"ISKUSTVO BLEIBURGA, SUVREMENA HRVATSKA I EUROPA"

U petak, 12. lipnja, će se u triljskoj kino dvorani održati tribina pod nazivom "Iskustvo Bleiburga, Suvremena Hrvatska i Europa". Na tribini će govoriti prof. dr. Josip Jurčević i Branko Lubina, a početak je u 19,30 sati.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Udruga umirovljenika Sinj organizira za svoje članove izlet brodom od Omiša do Hvara dana 16. lipnja. Sve informacije mogu se dobiti u tajništvu udruge ili na telefon 821-262 od 08 do 11 sati. Upis traje do petka.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras u 20,45 sati igra film "žena kojoj sam čitao". Radnja filma smještena je u vrijeme nakon Drugog svjetskog rata, a prati zabranjenu ljubav tinejdžera i dvostruko starije žene. U glavnim ulogama igraju Ralph Finnes i Kate Winslet.

SPORT

U subotu, 13. lipnja, će s početkom u 10,30 sati Gradskoj vijećnici održati izvaredna skupština NK Glavice. Raspravljat će se o svim ostavkama koje je skupštini uputilo sadašnje vodstvo kluba. Iz uprave kluba pozivaju sve članove da nazoče navedenoj skupštini.