Subota, 10.06.2006.

SVEčANA PRISEGA VOJNIKA ROčNIKA


Danas od 10 sati u vojarni Kula održana je svečana prisega vojnika ročnika na kojem je uz roditelje i prijatelje prisežnika nazočio veliki broj predstavnika udruga iz Domovinskoga rata, županije, crkve, medija te Grada Sinja na čelu s gradonačelnikom Nikolom Tomaševićem.
Ovo je inače prisega drugog naraštaja vojnika u 2006. godini koje je u ime načelnika Glavnoga stožera pozdravio komodor Ivica Tolić zapovjednik flote Hrvatske ratne mornarice.

OBAVIJEST ZA VOZAčE

Od 11 do sutra u 16 sati za sav promet biti će zatvorena državna cesta D-1 dionica 18. Radi se obrzoj cesti Klis-Solin potvrđuju iz Splitske ispostave Hrvatskih cesta te najavljuju završne radove na čvoru Grlo u sklopu izgradnje brze ceste od Solina do Križica. Dodajmo kako je obilazni pravac županijska cesta Klis-Solin odnosno stara Kliška cesta.

SVEčANOST U CRKVI SV. MIHOVILA

Sutra u crkvi svetoga Mihovila biti će svečanost sakramenta svete krizme za 70-tak slavljenika. Don Dražen Radman župni vikar ističe kako će sakrament potvrde podijeliti monsinjor dr. Ivan ćubelić.
Slavlje i svečanost sakramenta krizme duhovna je obnova vjernika, ali i obitelji koja upućuje na radost, ali i ozbiljnost događaja.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita u suradnji sa Forumom žena SDP-a Sinj, organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke uz mogućnost ultrazvučnog pregleda dojke. Edukacija uz mogućnost ultrazvučnog pregleda dojke obavljati će se u prostorijama SDP-a u Sinju u srijedu 14. i 21. lipnja sa početkom u 16 sati i 30 minuta. Za upise i informacije obratiti se na broj telefona 821-121.


SPORT

Danas u športskoj dvorani od 19 sati i 30 minuta igrati će se utakmica za prvo mjesto Prve lige u malom balunu. Sastaju se Besst Ozzy Blaškan i MNK Torcida iz Otoka.
Suta u ligi za ostanaka igraju caffe bar TEKS i MNK Azra u 18 sati, a sat kasnije za treće mjesto igraju MNK Brnaze i caffe bar Roda, druga utakmica za prvaka odigrat će se u 20 sati.

Mladi igrači nogometnog kluba Junak, kao i igrači nogometnog kluba čaporice sudjelovati će na turniru u Tučepima gdje će igrati sa svojim vršnjacima iz HNK Hajduk i drugim jakim klubovima.

VRIJEME


U nastavku dana prema najavama meteorologa očekuje nas jače naoblačenje s grmljavinom i pljuskovima. Temperatura zraka između 20 i 22 stupnja Celzijeva.