Petak, 10.06.2005.

ZAVRšEN šTRAJK U SREDNJIM šKOLAMA

Završen je štrajk u srednjim školama. Ministarstvo znanosti , obrazovanja i športa potpisalo je kolektivni ugovor s Nezavisnim sindikatom zaposlenika u srednjim školama RH i Hrvatskim školskim sindikatom preporod . Time je označen prekid štrajka u srednjim školama. Kolektivnim ugovorom , koji je zaključen do 31. Prosinca 2006., zadržavaju se stečena materijalna prava zaposlenika te se osigurava korekcija koeficijenata od 4,8 posto i 10 posto za nenastavno osoblje. U još 19 škola u brdsko-planinskom području i na otocima zaposlenici će ostvarivati uvećanje plaća zbog otežanih uvjeta rada.

"CETINKA INTERNATIONAL" CERTIFICIRA ISO STANDARDE 9001 I 14001

Kao dokaz dobrog rada i kvalitetne organizacije u Trilju u tvornici Cetinka International danas će se izvršiti certificiranje standarda ISO 9001 i 14001.To će ujedno biti prilika za prezentiranje novoga izgleda i organizacije tvornice koji je prije 10 mjeseci nakon gotovo trogodišnje stečajne agonije pod novom upravom i vlasničkom strukturom započela sa radom.
što se tiče trenutne situacije i eventualnih zaposlenja u ovoj tvornici potrebe za novim radnim mjestima nema, no u dogledno vrijeme s obzirom na postupno zadovoljtsvo u poslovanju i povećanje opsega posla, ta mogućnost nije isključenja rekao je predsjednik Uprave tvrtke tvornice Cetinka Internacional Vedran Vilović.

PRISEGA U VOJARNI "KULA"

Danas i sutra Sinj je domaćin novih ročnika i njihovih obitelji. U vojarni Kula održat će se sutra svečana prisega za oko 400 ročnika drugog ovogodišnjeg naraštaja. Svečanosti će nazočiti visoki predstavnici ministarstva obrane RH, kao i velik broj civilnih i crkvenih velikodostojnika.

"DANI OTVORENE GIMNAZIJE"

Franjevačka klasična gimnazija za sve osmaše priređuje sutra Dan otvorene gimnazije koji će se održati tijekom od 9- 12 sati. Za zainteresirane učenike predviđen je program razgledavanja škole i njenog nastavnog plana i programa.
Profesor Jukić naglasio je kako će se od sljedeće godine u program klasične gimnazije moći upisati oko 60 učenika.

SJEDNICE OPćINSKIH I GRADSKIH VIJEćA U CETINSKOM KRAJU

Ured državne uprave splitsko - dalmatinske županije sazvao je konstituirajuću sjednicu Gradskoga vijeća grada Trilja za ponedjeljak 13 svibnja. Na konstituirajućoj sjednici utvrdit će se kvorum, izabrati mandatno povjerenstvo, verifikacirati mandati članova gradskog vijeća. Bit će izabran i najjstariji član gradskog vijeća koji će do izbora predsjednika predsjedavati sjednicom.

Na konstituirajućoj sjednici izabrati će se i povjerenstvo za izbor i imenovanje predsjednika i potpredsjednika gradskog vijeća. Nadopune dnevnoga reda u Trilju nema, stoga će izbor novoga gradonačelnika najvjerovatnije biti na drugoj sjednici koja se treba održati 15-tak dana nakon konstituiranja gradskog vijeća.

Konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Ured državne uprave za Grad Vrliku sazvao je za utorak 14.lipnja u 10 sati, a 15 lipnja s početkom u 10 sati sazvana je sjednica Općinskog vijeća Općine Otok.

Još nisu poznati datumi konstituirajućih sjednica općinskog vijeća Dicma i Hrvaca.

MEđUNARODNI SKUP MUšIčARA U VRLICI

Sutra će se na izvoru rijeke Cetine, na Vukovića vrilu u 16 sati otvorit susret mušičara. Svi zainteresirani mogu se javiti predsjedniku Udruge mušičara Sinj Joško šući ili Frani Božinoviću 098/537- 400. Ovaj međunarodni skup organizira se u organizaciji Udruge Imago i športsko ribolovnog društva šaran iz Vrlike. Skup ima za cilj promicanje mušičarenja kao jedinstvenog športskog ribolova i promicanje turizma na području Sinjskog i Cetinskog kraja.

SVEčANA MISA U CRKVI čUDOTVORNE GOSPE SINJSKE

U nedjelju 12. lipnja u 10 sati u Crkvi čudotvorne gospe Sinjske slavit će se svečana sv. Misa povodom obnove slike čudotvorne Gospe Sinjske.

IZLOžBA SLIKA ANTE MANDARIćA

U Galeriji Galiotović otvorena je izložba akademskog slikara Ante Mandarića. Izloženo je 20-ak akvarela, aa mogu se razgledati od 9-12, te od 19 - 21 sat.

VRIJEME

Prevladava oblačno s povremenom kišom. Puše slab do umjeren sjeverni i sjeverozazapdni vjetar, na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura zraka od 12- 18 C.