Četvrtak, 10.05.2012.

Sportsko natjecanja udruge Novi put u štafetnim igrama pod nazivom "Štafetnim igrama ka zdravom životu!“

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put dobila je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa financijsku potporu za svoj projekt prevencije ovisnosti „Mladi Grada Sinja – za zdrav život bez ovisnosti!“ koji se provodi u svim obrazovnim ustanovama na području Grada Sinja.

U sklopu navedenog projekta Udruga će 11. svibnja 2012.g. u petak u 10:00 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju održati sportsko natjecanje u štafetnim igrama pod nazivom „Štafetnim igrama ka zdravom životu!“.
Natjecanje je namijenjeno za djevojčice i dječake, učenike petih i šestih razreda.
Voditelj projekta je gospodin Josip Malbaša,prof.

Udruga Novi put kroz projektne aktivnosti nastoji senzibilizirati mlade za problem zlouporabe droga, alkohola i pušenja te ih informirati i educirati o posljedicama konzumiranja svih oblika droga.

Svrha održavanja projekta je prevencija rizičnih oblika ponašanja (nasilje i konzumiranje svih sredstava ovisnosti) kod učenika.

Izlet članova Udruge umirovljenika

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizira izlet brodom od Omiša do Brača - Povlja i Hvara - Jelsa u subotu, 12. svibnja. Zainteresirani članovi informacije mogu dobiti u tajništvu Udruge ili na telefon 821 262, od 8 do 11 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje u školi 'Bana J. Jelačića'

Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije provodi projekt 'I meni se to može dogoditi'. U okviru projekta sutra će se u Srednjoj strukovnoj školi 'Bana Josipa Jelačića', s početkom u 9 sati i 40 minuta, održati edukativno predavanje o osobama s invaliditetom, njihovim pravima, potrebama i mogućnostima. Glavni ciljevi projekta su poštivanje svake različitosti, povećanje tolerancije te smanjenje diskriminacije.

Projekt 'I meni se to može dogoditi' odvija se uz financijsku pomoć Ministarstva socijalne politike i mladih i Zagrebačke banke.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proslava Majčinog dana u Trilju

Povodom Majčinog dana, koji se ove godine obilježava 13. svibnja, Dječji vrtić 'Trilj' i Osnovna škola 'Trilj' organiziraju prigodnu proslavu koja će se održati večeras u 18 saqti u gradskoj kino-dvorani.Organizatori pozivaju mame, bake, tete i sve ostale sugrađane da dođu na proslavu i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proslava blagdana sv. Leopolda

Mještani Karakašice i Donjeg Suhača pripremaju se za proslavu blagdana svetog Leopolda Mandića.Danas je prvi dan trodnevnice u okviru koje će u 18 sati biti molitva i sveta misa u čast svetog Leopolda. Svete mise predvodit će fra Božo Norac Kljajo, fra Pavao Vučković i fra Gabrijel Jurišić.
Blagdan svetoga Leopolda Mandića slavi se 12. svibnja, a vanjska proslava blagdana u Karakašici bit će u nedjelju, 13. svibnja. Svečano misno slavlje u 10 sati predvodit će profesor fra Joško Kodžoman.
Sveti Leopold rodio se 12. svibnja 1866. u Herceg-Novom, u Boki Kotorskoj, od roditelja Petra Mandića i Dragice, rođene Carević. Na krštenju je dobio ime Bogdan, a po ulasku u kapucine promijeni ga u Leopold. Bio je najmlađe od dvanaestero djece. Umro je 30. srpnja 1942. u sedam sati ujutro utječući se Majci milosrđa molitvom 'Zdravo kraljice'. Kada su pregledani njegovi posmrtni ostaci u toku postupka za proglašenje blaženim, njegovo tijelo je pronađeno netaknuto, neraspadnuto u svim svojim dijelovima, a takvo se i sada nalazi u njegovu grobu. Proglašen je blaženim 2. svibnja 1976., a svetim 16. listopada 1983.
IZVOR: WWW.FERATA.HR