Utorak, 10.05.2011.

Milinović o sinjskom rodilištu

Ministar zdravstva Darko Milinović danas je boravio u Splitu, gdje je u bolnici na Križinama otvorio odjel Jedinice intezivnog liječenja.
Tom prilikom novinarka Radio Rive Nela Žižić upitala je ministra što je s natječajem za sinjsko rodilište.
'Natječaj nije poništen, a hoće li biti vidjet ćemo. Žene u Sinju i ostalim rodilištima će rađati kada budu imale jednake uvjete kao i sve žene u Republici Hrvatskoj. Tražimo dodatne mogućnosti kako bi otvorili spomenuta rodilišta', odgovorio je Milinović.

Na pitanje kako će se pribaviti kadar koji je nužan za rad, ne samo u sinjskom već i u makarskom i imotskom rodilištu, ministar Milinović je odgovorio: 'Inače je kronični nedostatak liječnika u Hrvatskoj, a kao što sam rekao, činimo dodatne napore kako bi ta rodilišta otvorili, naravno, u suradnji sa lokalnom zajednicom, gradovima Sinjom i Splitom i sa splitsko – dalmatinskom županijom. Nadam se da ćemo naći mogućnosti da neka od tih rodilišta budu otvorena.'
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sastanak za izradu Pravilnika

Na inicijativu Savjeta Mreže Udruga Grada Sinja danas 10.5.2011.g. u gradskoj vijećnici Grada Sinja održan je drugi sastanak udruga zainteresiranih za izradu prijedloga Pravilnika s kriterijima za dodjelu sredstava iz proračuna Grada Sinja. Sastanku je prisustvovalo ukupno 15 osoba - 2 predstavnika Grada Sinja i predstavnici 8 udruga s područja Grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

19. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Dana 13. svibnja 2011. godine (petak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 14,30 sati održat će se 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
DNEVNI RED:
1. Usvajanje Zapisnika sa 18. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3.Izvješće o radu gradonačelnika Grada Sinja za razdoblje od 01. srpnja 2010. godine do 31. prosinca 2010. godine,
IZVOR: GRAD SINJ
...

Akcija darivanja krvi u Sinju

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj, sutra od 9 do 14 sati, u prostorijama Društva u Ulici Miljenka Buljana u Sinju, održat će se akcija darivanja krvi. Akciji će pristupiti maturanti sinjskih srednjih škola. Organizatori pozivaju i druge građane da se pridruže maturantima, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Odjela za transfuziju KB-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu danas u 20,30 sati prikazuje se avanturistički triler "127 sati".

Prohodnost cesta

Zbog radova na autocesti A 1 između Lučkog i Jastrebarskog od 15. do 17. km vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika. Kroz tunel Mala Kapela vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.
Večeras od 20,30 do 23,30 dionica Sveti Rok-Maslenica bit će zatvorena za promet zbog vježbe gašenja požara u tunelu Sveti Rok. Obilazno će se voziti: čvor Sveti Rok-Gračac-Zaton Obrovački-čvor Maslenica i obratno.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda, a obilazno se vozi preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.
IZVOR: HAK
...