Subota, 10.05.2008.

KUD "TIJARA" U BERLINUKUD Tijara, koji djeluje kao folklorna sekcija Udruge "Pokrenimo Tijaricu" te Triljske i Splitske mažoretkinje danas, 10. svibnja, nastupit će na jednoj od najprestižnijih smotri na svijetu "Karnevalu kultura". Danas nastupaju u Hrvatskoj katoličkoj misiji, a 11.05. u nedjelju su u mimohodu među oko milijun sudionika iz cijeloga svijeta na poznatom KARNEVALU KULTURA-"KARNEVAL DER KULTUREN". Na karnevalu nastupaju zajedno sa splitskim mažoretkinjama.
Smještaj je osiguran kod Tijarčana koji tamo žive i rade.

TJEDAN CRVENOG KRIžAPovodom "Tjedan Crvenog križa" koji se obilježava od 8. do 15. svibnja, Gradsko društvo Crvenog križa Sinj danas je organiziralo akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnoga tlaka.

"DANA SESTRINSTVA"

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara - ogranak Sinj u ponedjeljak će obilježiti "Dan sestrinstva" stručnim predavanjem, svetom misom i zajedničkom večerom. Kako nas je obavijestila viša medicinska sestra predsjednica društva Mira Talaja tema predavanja je "Zdravstvena njega osoba oboljelih od anoreksije i bulimije". Predavanje će se održati u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske s početku u 18 sati.

POčEO UPIS DJECE U DJEčJI VRTIć U OTOKU

Dječji vrtić "žabica" iz Otoka oglasio je upis djece u vrtić za iduću pedagošku godinu. Upisati se mogu djeca s navršene tri godine života pa do polaska u osnovnu školu. Na upis je potrebno donijeti fotokopiju rodnog lista i domovnice djeteta, potvrde o uposlenju roditelja, fotokopije rodnih listova druge dijece ako je riječ o obiteljima s četvero i više djece te fotokopije rješenja o invalidnosti roditelja ako roditelj ima 50 %-tnu ili veću invalidnost iz Domovinskog rata. Upisi će trajati od 12. do 23. svibnja a obavljaju se u prostorijama vrtića svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području PP Sinj postavljeni su na D60 (Brnaze-Ugljane), u nedjelju ujutro biti će na 220 Tijarica - Kamensko, u noći s nedjelje na ponedjeljak bit će na D1 Sinj - Dicmo i D60 Brnaze Ugljane.

SPORT

Danas se igraju susreti 31. kola 3.HNL jug. Na Gradskom stadionu u Sinju s početkom u 17 sati igraju Junak i Gošk iz Dubrovnika, a u isto vrijeme u Konavlima igraju Konavljanin i Hrvace.

Susreti 4.HNL jug igraju se u sutra. OSK na svom terenu dočekuje ekipu Vinjana, a Glavice gostuju kod Jadrana u Tučepima. Susreti počinju u 16,30 sati.

županijski ligaš sinjski Tekstilac sutra gostuje u Ivanbegovini gdje mu je domaćin Kamen.

Rukometaši Kamička danas u 15 sati u svojoj dvorani igraju utakmicu posljednjeg kola protiv ekipe Koteks 2. U poslijednjem rukometnom kolu ove sezone sutra se u Sinju igra derbi između žRK SINJ i Cetine.U nedjelju se nastavlja prvenstvo hrvatske u Motocross utrkama u Zaboku. Odličan niz uspješnih rezultata pokušat će nastaviti članovi Motocross kluba Cetina iz Graba. Početak natjecanja je u 9 sati.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina i večeras su dva filma. U 18,30 sati avanturistička komedija "Asteriks na olimpijskim igrama", a u 20,15 sati američka romantična drama P.S VOLIM TE u kojoj glavnu uloguu igra Hilary Swank.