Četvrtak, 10.05.2007.

"UTRKA HARMONIJE SVIJETA" U SINJUWorld Harmony Run je globalna štafetna utrka koja stremi promovirati međunarodno prijateljstvo i razumijevanje. Kao simbol ljudske čežnje za životom u harmoniji, trkači putujući kroz 70 zemalja svijeta, nose zapaljenu baklju i predaju je iz ruke u ruku stanovnicima tisuća mjesnih zajednica.
World Harmony Run istinski je masovni pučki događaj koji dotiče živote milijuna ljudi na svojoj ruti. Trkači posjećuju škole, zajednice, atletske klubove te mjesne i državne institucije i organizacije. Pri svakom takvom zaustavljanju, slavi se cilj: svjetska harmonija, a ujedno se i odaje priznanje ljudima te zajednice koji na svoj poseban način rade na uspostavi harmonije, razumijevanja i prijateljstva u svojoj zajednici.

Cilj World Harmony Runa nije prikupljanje novca, niti isticanje bilo kakvih političkih ideja, već jednostavno stremljenje stvaranja dobre volje među ljudima svih naroda i jačanje osjećaja međunarodnog prijateljstva i sloge.

šTRAJK U TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA"

Više od 60 djelatnika Dalmatinke Nove danas oko 10 sati izišlo je pred tvornicu kako bi još jednom izrazili svoje nezadovoljstvo zbog neisplate plaća. Ovoga puta, za razliku od prethodnih, radnicima su se obratili vlasnici te jedan član uprave koji su kazali kako će im zaostale plaće biti uplaćene sljedeći tjedan no spomenuli su i razloge zbog kojih plaće nisu podijeljene na vrijeme. Naime, radnike poslodavac optužuje za vrlo visoku stopu bolovanja zbog čega kasne rokovi isporuke, a samim tim i plaćanja.

ZADNJI ROK ZA PREDAJU KANDIDACIJSKIH LISTA

Danas do 24,00 sati Gradskom izbornom povjerenstvu trebaju se dostaviti kandidacijske liste za izbore za vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja. članovi povjerenstva danas dežuraju do 24,00 sata.
Dežurstva se obavljaju u prostorijama Gradske uprave Grada Sinja u sobi br. 43.

OBAVIJEST

Odbor za Program «Dani Alke i Velike Gospe» održati će sutra 5. sjednicu na kojoj će se utvrditi prijedlog rada.

OBAVIJEST

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata organizira hodočašće u Međugorje. članovi zainteresirani za hodočašće trebaju se javiti u Udrugu do 20. svibnja.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizirala je jednodnevni izlet u Cerovečke špilje i Teslin muzej u Smiljanu. Izlet će se realizirati u utorak.
Također se sredinom lipnja organizira i trodnevni izlet u Vukovar.
Sve informacije i upisi za oba izleta mogu se dobiti u tajništvu Udruge svakim danom od 08,00 do 11,00 sati.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA SINJSKOG DVD-a

Uoči obilježavanja 100-te godišnjice osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sinj u petak 11. svibnja biti će otvorena izložba fotografija DVD-a .Na izložbi koja će se postaviti u kući Tripalo biti će izloženo oko 100-tinjak fotografija na kojima je prikazan rad društva. Izložbu će otvoriti Gradonačelnik Nikola Tomašević u 19 sati.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE DAVORA DOMAZETA-LOšE

U organizaciji ogranka Matice hrvatske Sinj sutra će se u dvorani franjevačkog samostana s početkom u 19 sati održati predstavljanje knjige admirala Davora Domazeta Loše « Klonovi Nastupaju»

SPORT

U subotu će se na Gradskom bazenu u Sinju održati testiranje upisnika za vaterpolo i plivanje. Testiranje prijavljenih za vaterpolo klub počinje u 10,00 sati, a za plivački klub u 12,00.
U ponedjeljak u 16,00 sati održat će se i sastanak za roditelje djece neplivača koja su se predbilježila za školu plivanja.


Nogometaši Junka u susretu 29 kola 3. HNL u kaštel Starom protiv Vala odigrali su 1:1.

Ispred nas je vrlo bogat športski vikend iz kojeg izdvajamo :

Drugi memorija dr. Franje Tuđmana - galopska priredba koju organizira Galopski klub Mustang iz Glavica, a koja se u subotu održava pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH.

Subota je u znaku još dva značajna športska događaja. U Otoku će se održati pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju pod nazivom «Kamešnica 2007.». Organizator ove priredbe je AK «Otok», a pokrovitelji su županija SD i Općina Otok.

Na Gradskom stadionu će se odigrati i zanimljiv susret 3. HNL u kojem će Junak ugostiti prvaka lige nogometaše Trogira.


I na kraju športa vijest kako je u Beogradu ubijen Jovan Manović košarkaš Splita koji je igrao za Kosovo u Prištini. Za sve ljubitelje športa a posebno sinjske košarke Manović će ostati zapamćen kao i uspješan igrač sinjskog Alkara, a posebno po zaista odličnom odnosu sa vjernim Maliganima.