Srijeda, 10.05.2006.

1. GALOPSKI MEMORIJAL DR. FRANJE TUđMANA -SINJ 2006


GALOPSKI MEMORIJAL DR. FRANJE TUÐMANA održati ce se 13. svibnja 2006. godine na Sinjskom Hipodromu.
...

VIJEćNICI HDZ-a NAPUSTILI SJEDNICU GRADSKOG VIJEćA

Prilikom usvajanja zapisnika sa 9. izvanredne sjednice Gradskog vijeća na kojoj je jedina točka dnevnoga reda bila Informacija o negativnim konotacijama u hrvatskoj javnosti na održanu Izbornu skupštinu Viteškog alkarskog društva Sinj vijećnici HDZ-a zatražili su brisanje zaključka dva i četiri po kojima Gradsko vijeće, kako stoji u zaključku, neće dopustiti da gubitnici prošlih lokalnih izbora koji su Alku sveli na najniže grane u njenoj kroz institucije VAD-a drže grad u potpunoj izolaciji te točka 4 kako Gradsko vijeće osporava pravo Viteškom alkarskom društvu da pokrovitelj Alke bude puk Sinja i Cetinskoga krajine jer su Sinjani 15. svibnja 2005. godine rekli NE politici koju je vodio Mate Jukić i njegovi najbliži suradnici.
...

"TJEDAN CRVENOG KRIžA"

Gradsko društvo Crvenog križa grada Sinja kao dio velike obitelji Hrvatskog crvenog križa i ove godine obilježava TJEDAN CRVENOG KRIžA. Tom prigodom Gradsko društvo organizira u subotu 13. svibnja na Trgu Franje Tuđmana besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, a građanima će biti na rapolaganju i cijela medicinska ekipa. U sklopu programa prezentirana će biti i pokazna vježba iz prve pomoći, a istu će odraditi ekipa mladeži Crvenog križa Grada Sinja.

OBAVIJEST IZ UDRUGE INVALIDA SINJ

Udruga tjelesnih invalida Sinj pokreće učlanjenje zainteresiranih osoba sa invaliditetom i ostalih osoba zainteresiranih za rad i članstvo u udruzi. Zainteresirani se mogu obratiti gdinu Vojislavu Baraću predsjedniku udruge ili gđi Vanji Caktaš na broj mobitela 091/550-78-85.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju u vremenu od danas, sutra i prekosutra od 8 do 14,30 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području općine Otok (Brčići,Smoljo i Varvodići).

HEP najavljuje za sutra i prekosutra radove na području općine Dicmo. Tako će bez isporuke električne energije od 8 do 15 sati biti stanovnici stanovnici naselja Kraj Gabrilo, Maretić i Baglić tih naselja biti.

VRIJEME

U nastavku dana biti će oblačno i kišovito vrijeme s temperaturom zraka od 16 do 18 stupnjeva Celzijevih.

POčELE PRIPREME ALKARA ZA 261. SINJSKU ALKU



Jučer su počele pripreme kandidata za alkare kopljanike za 291. Sinjsku alku. Na hipodrom je pozvano 27-rica kandidata koji će se u narednom razdoblju pripremati. Neposredno prije odlaska na probe na alkarsko trkalište odredit će se i alkari koji će sudjelovati u svečanoj povorci ovogodišnje alke. Prije početka priprema kanidatima su se obratili čelnici VAD-a, a nazočne je pozdravio župnik fra Neven Pavlinušić. Po prvi puta pripremama će rukovoditi novi alajčauš Tonći Bešlić.