Utorak, 10.05.2005.

VIJESTI IZ GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

U gradskoj vijećnici grada Sinja za nekoliko trenutaka bit će upriličeno uručenje odluka o osiguravanju rješavanja stambenih pitanja socijalno ugroženih obitelji izgradnjom 18 odgovarajućih stanova a u okviru cjelokupnog programa stambenog zbrinjavanja socijalno ugroženih obitelji .

Danas je u gradskoj vijećnici gradonačelnik Grada Sinja Mate Jukić sa suradnicima pročelnikom za društvene djelatnosti Stipom župićem i tajnikom zajednice športskih udruga Mladenom Pavićem priredio primanje za ženski rukometni klub Cetinu za izvanredne rezultate koje je postigao ovaj ženski rukometni kolektiv, a to je osvojeno Prvo mjesto u Trećoj hrvatskoj rukometnoj ligi i plasman u Drugu hrvatsku rukometnu ligu Jug, za osvojeno Drugo mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja u Labinu i za osvojeno treće mjesto kadetkinja održanom u Metkoviću.

Gradonačelnik je također primio i ženski odbojkaški klub Sinj , prvakinje Druge odbojkaške lige Jug koje će se ovog vikenda u Rovinju na kvalifikacijskom turniru boriti za ulazak u Prvu B ligu.

U svom govoru gradonačelnik se zahvalio sportašicama i njihovim upravama što su s toliko uspjeha prezentirali i predstavljali svoj sinjski kraj i iznio činjenicu o nastavku daljnje potpore prema ovim i ostalim sportskim kolektivima od strane Gradskog poglavarstva u smislu financijske pomoći i izgradnje potrebite sportske infrastrukture. U ime klubova zahvalu Gradskom poglavarstvu uputili su Ivan Talaja i prof. Ivica Zorica.

IZBORI 2005.

Gradsko izborno povjerenstvo na jučerašnjoj sjednici donijelo je odluku da je povodom lokalnih izbora smješteno u zgradi Gradske Uprave ,drugi kat, soba br. 34, radno vrijeme je od 8 do 18 sati. Također je odlučeno da su imenovana 23 biračka mjesta koja su ista kao i za predsjedničke izbore. Ujedno obavještavaju da će se u petak, 13,svibnja u 12 sati održati sastanak Gradskog izbornog povjerenstva s predsjednicima biračkih odbora.

Prema podacima Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije, službe za opću Upravu Ispostave Sinj, na području Cetinskog kraja pravo glasa na predstojećim lokalnim izborima ima ukupno 42, 366 birača.

Na području Općine Sinj ukupno je 20,171, Vrlike 2 774, Trilja 8 793, Dicma 2 065, Hrvaca 3 860 te na području Općine Otok 4 703 birača.

SVEčANOST U OTOKU

U središtu Otoka danas će biti upriličena prigodna svečanost povodom završetka radova na izgradnji Općinskog trga koji nosi ime dr. Franje Tuđmana. Tim povodom uz nazočnost brojnih gostiju i uzvanika te predstavnika općinske vlasti bit će otkrivena i bista s likom pokojnog predsjednika.

što se tiče gospodarskih projekata u dogledno vrijeme ističe načelnik Samardžić prioritetei su poduzetniček zone, koje bi osim proizvodnih djelatnosti uvelike mogle povećati i stanje zaposlenih na tom području.

POčINJU PRIPREME ZA 290. SINJSKU ALKU

Viteško alkarsko društvo izvješćuje da je za danas 10.svibnja u 18 sati na sinjskom hipodromu zakazan početak priprema alkara za 290. Sinjsku alku . Pozvani su sljedeći kandidati :
Ivan Zorica, Tonći Bešlić, Boško Vladović, Ante Poljak, Joško Marić , Jakov Jerkan, Darko Jadrijević, Nenad Bikić, Dušan Ivandić , Mladen Vučković, Denis Gugić, Mario šušnjara, Ivica Filipović-Grčić , Ante Runje, Nenad Marić, Ivo Zorica, Hrvoje Filipović-Grčić, Kristijan Bikić, Pear Tomašević, Alen Filipović-Grčić, Tino Radanović, Andrija Hrgović, Ante Zorica, Josip čačija, Jure Domazet-Lošo, te Frano Talaja i Frano Ivković koji su novopozvani za ovogodišnje pripreme.

SPORT

Nakon poraza od Velebita u Benkovcu i spoznaje kako ne postoje više nikakve mogućnosti o plasmanu u veći rang natjecanja Upravni odbor Nogometnog kluba Junak donio je odluku o prekidu dalnje suradnje s dosadašnjim trenerom Prve momčadi prof. Ivicom Glavanom , te se zahvalio na uslugama nekolicini nogometaša , a riječ je uglavnom o nogometnim pojačanjima koja su Junaku pristupila tijekom zimskog prijelaznog roka.

Ujedno je Upravni odbor donio odluku da do kraja prvenstva prvu momčad vodi dosadašnji pomoćnik prof. Glavana i nekadašnji igrač Junaka Ante Munivrana , a prvom sastavu bit će priključeno nekoliko perspektivnih juniora.

Jučer su izvučeni parovi polufinali županijskog nogometnog kupa u kojem će nogometaši Hrvaca na svom terenu dočekati drugoligaša Uskoka.

VRIJEME

Prevladava promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima.Prema najavama meteorologa u poslijepodnevnim satima očekuje se kiša i pljuskovi.