Srijeda, 10.04.2019.

Josip Santo: Veliko hvala mojim sportašima, vatrogascima i svim ljudima plemenitog srca

 
U životu postoje lijepi i manje lijepi trenuci kojih se do kraja svog života čovjek sjeća i nikada ih ne zaboravlja. Takav je slučaj i s mladim sinjskim sportašem i vatrogascem, 21-godišnjim Josipom Santom.

Naime, kao član DVD-a Sinj prilikom gašenja požara na Braču u Selcima 19. kolovoza prošle godine doživio je težu ozljedu oka. Nakon hitnog prijevoza u KBC Split slijedila je operacija i daljnja rehabilitacija koja, na svu sreću, polako ide svom kraju. Josip nas je pozvao na sinjski Gradski stadion kako bi upravo s tog mjesta gdje je odigrao brojne utakmice uputio javnu zahvalu svima koji su na bilo koji način pomogli njemu i njegovoj obitelji sve ovo vrijeme.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

PKD ‘Gaj Laberije’ održao edukativnu radionicu u DV ‘Maslačak’

 
Jučer, 9. travnja predsjednik Udruge ‘Gaj Laberije’ Dejan Poljak u Dječjem vrtiću ‘Maslačak’ održao je radionicu u sklopu projekta ‘Dijete turistički vodič u svom gradu’, u kojem se djeca upoznaju s najatraktivnijim turističkim znamenitostima našega grada.

Udruga se isključivo bavi afirmacijom antičkog spomenika ‘Gaja Laberija’ te je to bila i tema radionice. Djeca su pokazala veliki interes o tome kako je živio dječak Gaj Laberije, koji se najviše volio igrati loptom, što znači da iz našeg kraja potječe ‘nogomet’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR