Subota, 10.04.2010.

Dvojica radnika Autoprijevoza Sinj, Ante Buljan i Branko Norac Kljajo, koji su dobili otkaze ugovora o radu, odlučili su se na štrajk glađu

Kako je i najavljeno jutros je počeo štrajk u Autoprijevozu. Nakon što su vidjeli da neće uspjeti organizirati štrajk na način kako su planirali, dvojica radnika Ante Buljan i Branko Norac Kljajo, koji su dobili otkaze ugovora o radu, odlučili su se na štrajk glađu. Njihove kolege voze na redovnim linijama, te se promet odvija neometano. Štrajku se odazvalo više od 20 radnika.

Obavijest

Danas, 10. travnja, u 14,30 sati u Crkvi Gospe Sinjske održat će se uskrsni molitveni susret svih članova župnih zajednica, koji je otvoren i drugim zainteresiranima. Voditelj susreta je fra Zvjezdan Linić.

Obavijest

Predstava „Veronikin rubac“ u izvedbi dramske sekcije društva „Košuta“ iz Košuta održat će se večeras, 10. travnja, s početkom u 19 sati u prostorijama OŠ u Košutama.

Sport

Junak je  danas, 10. travnja, na svom terenu pobijedio Rudeša rezultatom 3:1.

U 3. HNL–jug u 16,00 sati Dugopolje dočekuje Velebita, a Hrvace se sutra, 11. travnja, sastaju sa Primorcem iz Stobreča.

Danas, 10. travnja, u 16,00 sati u Otoku se igra susret 4. Hrvatske nogometne lige između OSK-a i Orkana.

Danas, 10. travnja, su na rasporedu i rukometni susreti. U 1. Dukat ligi igraju Umag i Trilj. Derbi 2. rukometne lige–jug igra se u Solinu između Hrvatskog dragovoljca i Kamička, dok u Sinju u 18,00 sati igraju ŽRK Sinj i Split.

Sutra, 11. travnja, u 9,30 sati u Sinju starta velika atletska priredba gdje izdvajamo pojedinačno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

Kino danas

U sinjskom kinu u 20,00 sati na repertoaru je hrvatski film “Na putu“ u kojem glavne uloge tumače Zrinka Cvitešić i Leon Lučev.

Stanje na cestama

Na dionici autoceste A 1, između Gospića i Gornje Ploče (180.km-200.km) zbog dima, od zapaljenog korova uz autocestu, vidljivost je smanjena. Brzina vožnje na tom dijelu ograničena je na 80km/h.

Na većini cesta prometuje se bez posebnih ograničenja.
Vožnja u koloni i zastoji, mogući su na dionicama na kojima su u tijeku radovi.
S poboljšanjem vremenskih prilika, sve je veći broj motociklista na cestama u RH. Motociklistima savjetujemo da obilaze vozila u za to predviđenom traku, poštuju sve prometne propise, voze bez naglih promjena smjera i održavaju što veće odstojanje od ostalih vozila, posebice onih koji se nalaze iza njih, s obzirom na to da je zaustavni put motocikala u opasnim situacijama primjetno kraći od onog mnogo težih automobila ili teretnih vozila. Vozačima automobila se savjetuje da obavezno provjere mrtvi kut, da skreću isključivo s pokazivačima smjera, kao i da poštuju prednost prolaska na križanjima.
IZVOR: HAK