Petak, 10.04.2009.

VELIKI TJEDAN - MUKE, SMRTI I USKRSNUćAVELIKI PETAK (10. travnja)
(Spomen Isusove muke i smrti - zapovjedni post i nemrs)
07.00-jutarnja molitva iz časoslova
19.00-obredi Velikog petka
-procesija kroz grad s Presvetim Sakramentom
VELIKA SUBOTA (11. travnja)
(Dan tišine i bdijenja)
07.00-jutarnja molitva iz časoslova
20.00-uskrsno bdijenje
-blagoslov uskrsnih jela
USKRSNUćE GOSPODINOVO (12. travnja)
-sv. mise: 6.30; 7; 8; 9; 10; 11.30 i 19 sati
-blagoslov uskrsnih jela poslije svake mise
USKRSNI PONEDJELJAK (13. travnja)
-Svetište: sv. mise u 7, 8, 9, 10 i 19 sati;
-Okolne crkve: sv. mise po nedjeljnom rasporedu!

** VELIKI TJEDAN U OKOLNIM CRKVAMA **
VELIKI čETVRTAK I VELIKI PETAK - Brnaze, Glavice i čitluk/Jasensko u 18 sati, Lučane u 17.00 sati, a Karakašica/Suhač u 18.30 sati.
VELIKA SUBOTA - u svim crkvama u 20 sati.
IZVOR: SVETIšTE GOSPE SINJSKE

"VELIKI TJEDAN"

Danas je Veliki Petak, spomen Isusove muke i smrti. Zapovijedni je post i nemrs. U Crkvi Gospe sinjske jutros u 07,00 sati služena je jutarnja molitva iz časoslova, a u 19 sati služit će se obred velikog Petka i procesija kroz grad.
Obredi Velikog petka u Lučanama će se služiti u 17,00 sati, u Brnazama, Glavicama i čitluku u 18,00, a u Karakašici u 18,30 sati.

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj msgr. Mario Roberto Cassarie u crkvi Gospe Sinjske predvodio je tradicionalni vjerski obred Velikog četvrtka. Msng. Cassari u propovjedi se osvrnuo na važnost Euharistije koja je ustanovljena upravo na Veliki četvrtak. Naglasio je važnost svećeničkog poziva ističući kako su našem svijetu, pa tako i Hrvatskoj, potrebni mnogi svećenici koji se potpuno stavljaju u službu zajednici. Pozvao je vjernike da se mole za biskupe i svećenike da budu primjer ljubavi, vjernosti, božje riječi, konkretno svjedočeći služenju u duhu siromaštva i prihvaćanja celibata za cijeli život. Kao znak služenja tijekom obreda Papin dužnosnik oprao je noge dvanaestorici Sinjana koji simboliziraju apostole.


Sutra je Velika subota, dan tišine i bdijenja. U crkvi čudotvorne Gospe sinjske ujutro u 07,00 sati biti će jutarnja molitva iz časoslova, a u 20,00 sati upriličit će se Uskrsno bdijenje te blagoslov uskrsnih jela.

OBAVIJEST

Grad Sinj donio je Odluku da se uključi u provedbeni program izgradnje stanova po programu društveno poticajne stanogradnje. Raspisan je i natječaj za prikupljanje zahtjeva kojim bi se dobio uvid u stvarni interes naših sugrađana za kupnjom stanova. Natječaj je otvoren do 03.svibnja obavijestila nas je v.d. pročelnica odjela gospodarstva u Gradu Ankica Panza.

VIJESTI IZ OTOKA

Ivica Perković, doktor veterine, bit će kandidat za zamjenika načelnika općine Otok. Tako je odlučio Općinski odbor HDZ-a Otok, koji je već prije za svojeg kandidata za načelnika na sljedećim lokalnim izborima izabrao Branka Samardžića.

VIJESTI IZ DICMA

Podružnica HNS-a Dicmo donijela je odluku da će na predstojeće lokalne izbore izići samostalno. Na sjednici Izvršnog odbora podružnice odlučeno je da će kandidat za načelnika biti Hrvoje Radanović, a njegov zamjenik biti će Siniša Milun.

OBAVIJEST

Iz uprave dječjeg vrtića "Bili cvitak" objavljen je oglas za upis djece u jaslice i vrtić za 2009./2010. godinu. Prijave za upis primat će se od 14. travnja do 5. svibnja ove godine svakim radnim danom u vremenu od 9,00 do 12,00 sati te četvrtkom od 12 do 17 sati u vrtiću Maslačak na štaliji. Rezultati upisa bit će objavljeni 09. lipnja 2009. godine na oglasnim pločama vrtića.

SPORT

Jučer su odigrani susreti 22.kola 2. HNL. Junak je na gostovanju u Starim Perkovcima rezultatom 1:0 poražen od ekipe Slavonca. I nakon ovog kola Junak je zadržao 10. poziciji s 27 bodova, a u slijedećem kolu domaćin je Istri iz Pule. Susret se igra u utorak.

Sutra, 11. travnja, u 8.kolu skupine za ostanak košarkaši Alkara gostuju kod Trogira. Susret je na rasporedu u 19,00 sati.