Četvrtak, 10.04.2008.

DANAS POčINJE ISPLATA MIROVINA ZA OžUJAK

Danas počinje isplata mirovina za ožujak korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, izvijestio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. U ovu isplatu bit će, uz povećanje za ožujak, uključena i razlika mirovina za siječanj i veljaču, nastala povećanjem aktualne vrijednosti mirovine od 1. siječnja 2008. godine za 2,55 %.

OBAVIJEST

U svim osnovnim školama na području grada Sinja traju predupisi školskih obveznika u prvi razred školske godine 2008/09. U osnovnoj školi Marka Marulića upisi se vrše svakim radnim danom u tajništvu škole od 8 do 12 sati, u školi Ivana Lovrića od 8-13, a u osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića od 8 do 14 sati. Prilikom predupisa određuje se nadnevak testiranja svakog djeteta pojedinačno. Osim djece koja su 1. travnja navršila 6. godina života, u prvi razred se mogu upisati i djeca koja do tog datuma nisu navršila 6 godina, ako na zahtjev roditelja ili staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta utvrdi da dijete može pohađati školu a isto odobri ured državne uprave. Upisi u prve razrede osnovne škole traju do 15. travnja.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJUGradsko društvo Crvenog križa u petak 11. travnja organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se upriličiti u njihovim prostorijama od 9 do 13 sati. Pozvali su sve dragovoljne darivatelje krvi i sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu ovoj humanoj akciji.

IZLOžBA

U Galeriji Galiotović još uvijek se može pogledati izložba Damjana šošića Dame: Izložba nosi naziv "Stine, more i kalvarija" a izložena su 33 djela ulja na platnu. Izložba će biti otvorena do 12 travnja.

OBAVIJEST

Predstava Splitskog HNK "Babina guica" koja se nije održala u Sinju zbog bolesti glumice Nives Ivanković, biti će u utorak 15.travnja u gradskom kinu s početkom u 20 sati.

SPORT

U 7. kolu skupine za ostanak A1 košarkaške lige sinoć su košarkaši Borika u svojoj dvorani u Zadru pobijedili Alkara 64:57.
Kvarner je u Rijeci pobijedio Osijek 96:84. Zabok bio uspješniji od Dubrovnika i pobijedio ga 84 : 77. Do kraja ovog natjecanja ostala su tri kola. Porazom u Rijeci Osijek je i definitivno postao drugoligaš, a košarkaši Alkara trebaju ostvariti jednu pobjedu iz preostala 3 susreta kako bi izbjegli pretposljednje mjesto koje vodi u kvalifikacije.

U derbi susretu jučer odigranog kola 4. nogometne lige Jug u Glavicama su Glavice i OSK igrali neriješeno 3:3

Danas će se na športsko rekreacijskom centru Zdenko Pavela Cato, u čaporicama svečano obilježiti 4 godine od djelovanja i otvaranja športskog centra i uspješnog rada nogometnog kluba i sjećanje na poginulog branitelja čije ime nosi ovaj športski centar, a koji je poginuo na današnji dan 1995.god.

KINO DANAS

U gradskom kinu večeras od 20 sati možete pogledati film "10.000 godina prije Krista". Odiseja koja vas vodi u mitsko doba proročanstava i bogova, kada su duhovi vladali svijetom, a moćni mamuti tresli tlo po kojem hodaju.

KRONIKA 92

PP SINJ, 09.04.2008.g., na širem području Sinja, tridesetsedmogodišnjak je pronašao ručnu bombu koju je izuzeo pirotehničar PU SD.
IZVOR: PU SD