Utorak, 10.04.2007.

PREDUPIS DJECE U O.š. FRA PAVLA VUčKOVIćA

Osnovna škola fra Pavla Vučkovića obavijestila je o predupisu školskih obveznika u prvi razred osnovne škole. Upisi će se vršiti od 16. do 30. travnja, svakim radnim danom od 8 do 14 sati.

SIMPOZIJ UčITELJA I NASTAVNIKA HRVATSKOG JEZIKA

Agencija za odgoj i obrazovanje organizira prvi simpozij učitelja i nastavnika hrvatskoga jezika. Uz nazočnost 150 učitelja i nastavnika zaposlenih u osnovnim i srednjim školama u radu prvog simpozija razgovarati će se o temama iz područja jezikoslovlja, teoriji i povijesti književnosti te medijske kulture. Seminar će se održavati od 11. do 14. travnja u hotelu Medena u Segetu.

DOBAR NASTUP SINJSKIH MAžORETKINJA NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Na Europskom prvenstvu mažoretkinja, na kojem je sudjelovalo 10 zemalja, a koje je se održavalo u Zagrebu od petka do nedjelje, Hrvatska je ostvarila zapažene rezultate. Sinjske mažoretkinje su predstavljale Hrvatsku u 4 discipline u twirlingu i imale su dobar nastup. Naš duo Tea Radinović i Josipa Grabovac dobile su medalju za osvojeno 6. mjesto.
Tea Milanović je osvojila 13. mjesto.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra u srjedu od 9 do 13 sati bez električne energije će biti zaseoci Marići, Ivandići, Vidići i Talaje u Brnazama.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa iz Sinja za petak, 13. travnja, organizira novu akciju dragovoljnog darivanja krvi. Na akciju su pozvali sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života te dragovoljne darivatelje krvi da daruju krv onima kojima je to najpotrebnije. Akcija darivanja održavati će se u prostorijama Crvenog križa od 9 do 13 sati.

KONCERT

U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u petak, 13. travnja, Uskršnji koncert održati će zbor splitskih liječnika pjevača, njihovi gosti će biti sopranistice Neli Manuilenko i Sanja Erceg Vrekalo, tenori Sveto Komenović- Matošić i Stefan Kokoškov i bariton Ratomir Kliškić.

SPORT

Na športskom centru Gola brda u nogometnom turniru za dječake rođene 1996. godine i mlađe pod nazivom «Mali Otok 2007», slavili su dječaci Hajduka koja su u finalu pobijedili ekipu Junaka.

Danas će se u čaporicama svečano obilježiti druga godišnjica otvaranja šporstko rekreacijskog kluba Zdenko Pavela Cato, utemeljenja nogometnog kluba čaporice i koji je ime dobio u spomen na hrvatskog branitelja koji je poginuo u Domovinskom ratu prije 12 godina. Tom prigodom odigrat će se nogometna utrakmica između veterana čaporica i OSK-a.

KRONIKA 92

PP SINJ, 09.04.2007.g. četrdesetosmogodišnjak je jučer zajedno sa svojom obitelji došao u posjet svome bratu u restoran u mjestu Jabuka, predio Gaz, u blizini kojeg protječe rijeka Ruda, te su se nalazili u restoranu dok se malodobni dječak igrao u blizini. U jednom trenutku obitelj je primijetila da dječaka nema, te su ga počeli tražiti u restoranu i okolici. Nakon kraće potrage, u rijeci, na udaljenosti od oko 500 m nizvodno od restorana, u vodi su ga pronašli, izvukli na obalu i pokušali reanimirati do dolaska HMP. Dječak je u teškom stanju prebačen u KB Split gdje su liječnici uspjeli povratiti rad srca, ali je dječak i dalje u besvjesnom stanju zadržan na dječjem JIL-u KB Split, te mu je život teško ugrožen. Obrada je u tijeku.
IZVOR: PU SD