Nedjelja, 10.04.2005.

Poginuo 17-godišnji nogometaš, drugi teško


SINJ, - Na lokalnoj cesti Sinj - Glavice Donje u naselju Modrićima jučer je poginuo Mirko Perić (17) iz Glavica Gornjih, vozač skutera "piaggio X9", a njegov suvozač Kristijan žigo (17) iz Lučana slomio je nogu.
Mladići su nakon utakmice za kadete između lokalnog kluba Glavice i Sloge iz Mravinaca, u kojoj su igrali, u 11.45 sati na skuteru krenuli prema Sinju. Obojica su nosili kacige. Kad su stigli kod lijevog zavoja, gledajući iz smjera Sinja, Mirko Perić izgubio je nadzor nad skuterom po mokroj cesti te udario u betonski zid. Kristijan žigo je zbrinut u KB Split. U trenutku nesreće navodno je iz suprotnog smjera naišao automobil, ali to nije potvrđeno. Na suprotnoj strani zida nalazi se stara kuća uza sam rub kolnika, koja znatno zaklanja preglednost.

Odličan učenik
Pokojni Mirko bio je učenik drugog razreda Franjevačke klasične gimnazije u Sinju, koju pohađaju samo najbolji učenici. Bivši predsjednik NK Glavica, Boris Bilobrk, kaže da je bio iznimno dobar i pristojan momak, odličan učenik. Njegov bivši trener Bruno Ljubičić priskočio je na mjesto nesreće: - Imao je jako krvaranje iz glave, s vanjskim prijelomom noge. Izvukli smo jezik i masirali srce, ali bilo je prekasno!

IZVOR: VEčERNJI LIST

Na skuteru poginuo kadet NK Glavice

SINJ - U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 12 sati na cesti u Glavicama Donjim smrtno je stradao 17-godišnji Mirko Perić iz Glavica. On je vozeći skuter piaggio X9 u pravcu Sinja izgubio nadzor na skliskom kolniku i udario u zid vrta pored ceste. Njegov suvozač i vršnjak Kristijan žigo zadobio je prijelom noge. Obojici su priskočili građani i pružali im prvu pomoć do dolaska vozila s ekipom Hitne medicinske pomoći iz Sinja. Mirko Perić preminuo je na putu do KB Split.
Mirko Perić i Kristijan žigo jučer su igrali za Glavice protiv Sloge iz Mravinaca prvenstvenu utakmicu kadeta. Nakon toga zaputili su se na skuteru prema Sinju. Na mjestu gdje se dogodila nesreća ne mogu se mimoići dva osobna vozila zbog toga što se suprotno od zida, u koji su udarili, nalazi stara kuća, dijelom uz sami rub ceste. čuli smo da će se rušiti jer je na tom dijelu preglednost ceste gotovo nikakva. Ova tragedija, osim obitelji, ražalostila je sve u klubu, osobito njihove suigrače, ali prijatelje i žitelje Glavica i Sinja. Otac nesretnog mladića predsjednik je kluba u kojem je mladić igrao.

tekst i snimka Stipe Blajić

IZVOR:SLOBODNA DALMACIJA